CHP'li Ateş'ten 12 bin 500 liralık emekli maaşı eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, emeklilere reva görülen 2 bin 500 liralık maaş artışına 'Emekli hakkını sandıkta alacak' sözleri ile tepki gösterdi.

CHP'li Ateş'ten 12 bin 500 liralık emekli maaşı eleştirisi

EMEKLİ HAKKINI SANDIKTA ALACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, emeklilere reva görülen 2 bin 500 liralık maaş artışına; “Emekli hakkını sandıkta alacak” sözleri ile tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükselmesini eleştirdi.
2024 yılını “Emekliler Yılı” ilan eden AKP iktidarının açıkladığı 12 bin 500 TL’lik emekli maaşının açlık sınırının dahi çok altında olduğuna işaret eden Başkan Ateş, AKP döneminde küçük bir grup zenginleşirken milyonlarca yurttaşın yoksullaştığına vurgu yaptı.

YURTTAŞIMIZ GEÇİNEMİYOR
Milyonlarca emeklinin en temel insani ihtiyaçlarını gidermekte dahi zorlandığını kaydeden Başkan Ateş, şöyle devam etti: “22 yıllık iktidarlarında yoksulluk derinleşti. Çünkü AKP’nin odağında emek yok. Cumhuriyet Halk Partisi, ‘geçim yoksa seçim var’ uyarısını meydanlarda açıkladı. Milyonlarca yurttaşımız geçinemiyor. Öncelikli hedefimiz emekli maaşının açlık sınırının altında kalmaması. Devlete yük olarak gördükleri emekli yurttaşımız hayatlarının en güzel yıllarını bu ülkeye değer katarak geçirdi. Bugün onların insanca, onurlu bir yaşam sürmelerini sağlayacak maaş için kaynak var. Yeter ki tercih emekten, emekliden yana olsun. Emekli hakkını sandıkta alacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hak temelli ve kapsayıcı bir anlayışla sorunları çözüme kavuşturacağız