Çocuklar Gazze'deki soykırımı tuvallere yansıttı

Malatya'da 'Filistinli çocuklar için çiz' sloganıyla düzenlenen resim sergisinde çocuklar duygularını metrelerce oluşturulan tuvallere çizdi.

Çocuklar Gazze'deki soykırımı tuvallere yansıttı

İşgalci siyonist rejimin Gazze'de uygulandığı soykırımın yıldönümü nedeniyle Malatya'da "Filistinli çocuklar için çiz" sloganıyla düzenlenen resim sergisinde çocuklar duygularını metrelerce oluşturulan tuvallere çizdi.

Yetim Vakfı tarafından eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası ile Kernek Karagözlüler Camii arasında bulunan kanal boyunda resim sergisi açtı. Burada aileleri birlikte gelen yüzlerce çocuk, Gazze'de yaşanan soykırımı yere serilen tuvallere resmetti.

Yapılan etkinlik hakkında açıklamada bulunan Avukat Özmen Düz, Filistin'in tarihi ve güncel acılarına dikkat çekerek, 1917 Balfour Deklerasyonu ile başlayan yahudi göçleri ve israilin işgal politikalarının, Filistin'de derin yaralar açtığını vurguladı.

Düz, 7 Ekim tarihinden bu yana, Gazze'nin tarihin gördüğü en ağır soykırımlardan birine maruz kaldığını ifade etti. Gazze'de yüzde 70'ten fazlasını kadın ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 50 bin kişinin şehit olduğunu, 100 bine yakın kişinin yaralandığını ve 70 binden fazla binanın yıkıldığını belirtti. Ayrıca, 2 milyon insanın yerinden edildiğini ve bu durumun insanlık âleminin bir utancı haline geldiğini dile getirdi.

"Henüz anne karnındaki bebeklere bile soykırım uygulanıyor"

Düz, İslam ülkelerinin kınama eylemlerinin ötesine geçmemesinin, işgalcileri cesaretlendirdiğini vurguladı.

Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi, Soykırım Sözleşmesi ve Cenevre Sözleşmeleri gibi uluslararası metinlerin sadece kâğıt üzerinde kaldığını ifade eden Düz, bu belgelerin ihlal edildiğini ve bu durumun uluslararası toplumu utandırdığını belirtti.

Gazze'deki soykırımın birinci yılına girerken, bölgenin tamamının yerle bir olduğunu ve halkın en az yüzde 2'sinin artık hayatta olmadığını söyledi.

Çocukların yaşadığı travmalara dikkat çeken Düz, çocuk haklarının ihlal edildiğini, henüz anne karnındaki bebeklere bile soykırım uygulandığını belirtti.

"30 binden fazla çocuk yetim, 20 bine yakın çocuk ise refakatçisiz kaldı"

Filistinli çocukların temel haklarından mahrum kaldığını ve yaşadığı trajedinin büyüklüğünü çarpıcı rakamlarla açıklayan Düz, "Tahminlere göre, 30 binden fazla çocuğun yetim kaldığını, 20 bine yakın çocuğun ise refakatçisiz bulunduğunu, sağlık hizmetlerine erişimlerinin olmadığını ifade etti. Hastanelerin ve sağlık merkezlerinin savaş ortamlarında bile dokunulmazlık taşıdığını hatırlatan Düz, israilin bu dokunulmazlığı çiğnediğini ve hastaneleri hedef aldığını belirtti.

"Zalimlere karşı daha etkili bir boykot uygulanması gerekir"

Düz, 2 milyarlık İslam âleminin ve 8 milyarlık dünya nüfusunun Gazzeli çocuklara yardım için bir koridor açma sorumluluğunu taşıdığını vurgulayarak, "Bu saldırılara ve hak ihlallerine karşı asla susmayacağız," dedi. Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) zulme karşı duruşunu hatırlatan Düz, toplumun zalimlere karşı daha etkili bir boykot uygulaması gerektiğini belirtti.

"Burada amacımız Filistinli çocukların ve zulüm altında yaşayan tüm insanların sesini duyurmak"

Etkinliğin amacının, Filistinli çocukların ve zulüm altında yaşayan tüm insanların sesini duyurmak olduğunu dile getiren Düz, "Rabbimizden niyazımız, bu zulüm ve işgalin tez vakitte son bulmasıdır," diyerek, yalnızca Filistin değil, Doğu Türkistan, Afganistan, Keşmir, Arakan, Ukrayna, Sudan ve Yemen’deki çocukların da özgürce oyun oynayabilecekleri güzel günlere kavuşması dileğinde bulundu.