Daha kaliteli Kayısı üretimi için çaba

Dünya Kayısı Başkenti olarak nitelendirilen Malatya'da daha kaliteli Kayısı üretimi ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler başladı.

Daha kaliteli Kayısı üretimi için çaba

Dünyada en fazla Türkiye’de, Türkiye üretiminin ise yüzde 80’inin karşılandığı Malatya’da daha kaliteli Kayısı yetiştirmek için çiftçilere yönelik eğitimler düzenleniyor. 
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından erişilebilir ve sürdürülebilir tarımsal ürün arzını sağlamak, bu alanda rekabet gücü yüksek tarım sektörü oluşturmak, çiftçilerin bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini yükseltmek,  üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yakalamak, çiftçilerin bilgi ihtiyaçlarının zamanında karşılanması, ayrıca bitkisel üretimde karşılaştıkları sorunların yerinde ve zamanında çözümüne yönelik olarak üreticilere Kayısı ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. 
Kayısı üreticilerine yönelik düzenlenen eğitimle ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Kayısı ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitimlerin kaliteli üretim için önemli olduğunu vurguladı. Macit,  "Kayısı üretiminin yapıldığı 12 ilçemizde ilçe müdürleriyle beraber planladığımız Kayısıda eğitim çalışmaları devam etmektedir. Kale, Doğanyol, Pütürge, Battalgazi, Yazıhan, Akçadağ ve Yeşilyurt ilçelerimizde eğitim çalışmaları tamamlanmış olup diğer ilçelerimizde ise eğitim çalışmalarına devam edilecektir.   Düzenlenen bu eğitimlerde Kayısı Hastalık ve Zararlıları ile mücadele, gübreleme, budama, sulama, özellikle de kayısının ihracatına engel teşkil eden Hasat Öncesi Pestisit Kalıntısı ile ilgili olarak üreticilerimizin dikkat etmesi gereken hususlar, doğru zamanda doğru dozda ve ruhsatlı kimyasal prepratlar kullanmaları için reçete yazılımı ve ilaçlamalarda dikkat edilecek hususlar ile ilgili bilgiler verilmektedir" dedi.