Ege İnci'nin Yazar Arzu Yılmaz Dağdemir İle Röportajı

Ege İnci'nin Yazar Arzu Yılmaz Dağdemir İle Röportajı

Ege İnci'nin Yazar Arzu Yılmaz Dağdemir İle Röportajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ege İnci’nin Yazar Arzu Yılmaz Dağdemir İle Röportajı

1.Kısaca kendinizi anlatır mısınız? 
ARZU YILMAZ DAĞDEMİR 1974 yılında Elazığ da doğdu. Anadolu Üniversitesi (İİBF) İşletme Bölümünden mezun oldu. TRT’de haber spikerliği, program yapımcılığı, metin yazarlığı ve seslendirme görev- lerinde bulundu. Eskişehir HIBM Komutanlığı’ da çeşitli gö- revlerde bulundu. Halen yurtiçi ve yurtdışında müzikli şiir dinletileri ve çeşitli programlar, dublaj ve seslendirmeler yapmaktadır. Yazar aynı zamanda diksiyon, konuşma ve beden dili öğretmenidir. Evli ve iki çocuk annesidir. Ödülleri: TRT Altın Kalem Ödülü (Metin) (1993) (1995) Ege bölgesi Maden-İş Sendikası en iyi şiir ödülü (MASAL) (2014) Avrupa Türk Şairler Birliği Avrupa Birinciliği (EMANET) (2015)(2016) 

2.Ne kadar zamandır yazıyorsunuz? 
Asıl mesleğim tabi ki sunuculuk ve metin yazarlığı. Hele bu sunuculuk, programlarımı kendi metinlerimle birleştirdiğimde inanılmaz keyif verici bir meslek olur. O yüzden belgeseller olsun, program metinleri olsun yazmakla hep iç içe geçen bir hayatım oldu. Bu da içten gelen bir şey. Sonuçta yazamasaydım çok zor olurdu.

3. Yazmanızda en büyük etken nedir? 
Bilmem hiç düşünmedim aslında. Belkide hayat birikimleri, gözlemlerim ve de karşılaştığımız durumlar karşısında duygu patlamaları olabilir. 

4. Yazarken çektiğiniz en büyük zorluk nedir peki? 
Hareketli ve sosyal bir kişiliğim olduğu için, çok oturamama ve de zaman bulamama olabilir. 

5. Kitabınız daha çok hangi yaş gruplarında ilgi çekiyor?
Yetişkin. 
6. Yazarken ilham aldığınız şey nedir? Bir kişi olabilir bir nesne olabilir. O ilham periniz size ne olunca geliyor? 
Hayat. İnsanların çaresizlikleri, duyarsızlıkları, umut edip de olduramadıkları. Çünkü genelde gerçek hayattan etkilendiklerimi kurguluyorum. 

7. Beğendiğiniz ve kitaplarını okuduğunuz bir yazar var mı? 
Hemen hemen öykü dalında yeni çıkan tüm kitapları takip etmekteyim. Siyasi ve kişisel gelişim olmadığı sürece severek okuyorum herşeyi. 

8. Peki yazarlarla görüşme imkânınız oldu mu? Bir araya geldiniz mi hiç?
 Fuarlar bu konuda güzel bir imkan oluyor bizlere. Tanışıyoruz, tanıdıklarımızla özlem gideriyoruz. Dertleşiyoruz. Pandemi yüzünden nasıl özledim fuarları bir bilseniz.. 

9. Konularınızı nasıl seçiyorsunuz? 
Kendi gözlemlerimden içime doğuyor. Bunun sebebi mutlaka etkilendiğim duyduğum bir şeyler olabilir.

10. Peki son olarak Buradan okurlarınıza seslenmek isteseniz ne derdiniz? 
Okumak güzel şeydir dostlar. Okuyunuz ve de okutunuz ki ufkumuz, yarınımız geniş ve açık olsun. Ama lütfen kitap alma alışkanlıklarınızı da yitirmeyin. Evet hayat pahalı. Kitap basmak da… Elbette ki bunlar kitap fiyatlarına yansıyor ama yazarlardan bedava kitap talep eden, okuyucu gruplarım var deyip sosyal medyada iki yorumlayıp yok olan sözde okuyuculardan da sektörü el birliği ile temizleyelim lütfen. İnanın bir çoğu, yazarlardan bedava istedikleri kitapları ikinci el olarak satıp, kendilerine gelir kapısı açan emek hırsızları. Böyle böyle günümüz yazarları tükenmek üzere haberiniz olsun. Okuyucu okumazsa almazsa yazar yazmaz. Gelinen son noktada da artık kitaplar olmaz. Toplum olarak bunun bilincine varalım.