Eti Krom A.Ş. Basın Açıklaması Yaptı 

ETİ Krom şirketi, basında çıkan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Eti Krom A.Ş. Basın Açıklaması Yaptı 

ETİ Krom şirketi, basında çıkan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Eti Krom Şirketi, şirketleri ile ilgili iddialara yanıt verdi. Eti Krom Şirketi yetkililerin yaptığı Basın açıklaması şu şekilde; Elazığ Alacakaya ilçesinde bulunan Şirketimize ait Kef Maden işletmesinde çalışan mavi yaka personellerin 01.07.2024 tarihinde başlattıkları "is Yavaşlatma / İs Durdurma Eylemi" ile ilgili olarak Şirketimiz Yönetim Kurulu üyesi Sayın Ali Rıza YILDIRIM 09.07.2024 tarihinde Elâzığ'a gelmişlerdir.
10.07.2024 tarihinde saat:10:00'da Kovancılar ilçesinde bulunan Ferrokrom Fabrikasında eylemi yapan personellerimizle bir araya gelmiştir ve kendilerinin taleplerini dinleyerek yanıtlarını dile getirmişlerdir.
Vermiş oldukları yanıtlarında;
Şirketimizin bağlı bulunduğu Yıldırım Holding A.$. çatısı altında global olarak 38.000 çalışan bulunduğunu ve tüm çalışanların ücretlerine her yılın Ocak ayında zam yapıldığını, ara zam seklinde bir uygulama bulunmadığını,
> Şirketimizin bankalarla kredili çalıştığı, personel maaş ödemelerinin kredi koşullarından birisi olması
sebebi ile bankalardan promosyon alınmasının söz konusu olmadığı,
> 01.01.2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tüm mavi yaka personeller için yılda 2 maaş ikramiye uygulamasına geçileceği, ilk ödemenin 20.07.2024 tarihinde yapılacağı;
yeni yılda ikramiye sayısının 3 - 4 ve daha fazla mas ikramiye olarak arttırılabileceği,
> Resmi Tatillerde yapılan mesailerde is Kanunu'na uygun olarak yevmiye hesaplaması yapıldığını,
İfade etmişlerdir. Şirketimiz uzun yıllardır bölgede madencilik sektöründe üretim faaliyeti göstermekte olup, siyasetten uzak, yöre halkına istihdam sallayan olacak basta bulunduğu bölgeye olmak üzere tüm ülkeye katma değer yaratmaya hedeflemiştir.
Kamuoyunda çıkan asilsiz haberler sebebi ile açıklama yapılması ihtiyacı duyulmuştur. Saygıyla duyurulur.
Eti Krom A.S.