Eti Krom Çalışanları İş Başı Yaptı

Eti Krom Yıldırım AŞ'de çalışan işçilerin maaşlarında iyileştirme için başlattığı eylem olumlu sonuçlandı.

Eti Krom Çalışanları İş Başı Yaptı

1936 yılında, bir devlet iştiraki olarak kurulan ve 2004 yılında Yıldırım Şirketler Grubu’na katılan Eti Krom A.Ş.’nin maden ocakları, uzun bir süre taşeron şirketler tarafından işletildikten sonra 2020 yılında yine Yıldırım Şirketler Grubu tarafından yapılan yatırımlarla, üretilen cevherin %80’i kendi personel ve ekipmanlarımızla işletilir hale gelmiştir.

Türkiye’de ilk mekanize yer altı krom madenciliğini uygulayan şirket olan Eti Krom, tam mekanize madencilik ile en üst düzeyde çalışma koşullarına ve iş sağlığı güvenliği standartlarına ulaşmıştır. Eti Krom’da bugün 1460 çalışma arkadaşımız görev almaktadır. Bu çalışanların %85’inden fazlası Elazığ yöresinde ikamet etmektedir.

İşlettiğimiz maden ocaklarında çalışan yaklaşık 480 arkadaşımız, tüm diğer Eti Krom çalışanları gibi bugüne kadar düzenli olarak maaş ve izin hakları dâhil olmak üzere tüm resmi haklarını zamanında almıştır. Son iki yıl özelinde ise yılda iki kez açıklanan resmi enflasyon oranlarının üzerinde maaş zamları yapılmıştır. Nisan 2024 itibarıyla da ücret iyileştirme çalışmaları tarafımızca başlatılmıştır.

Sürecin başından itibaren herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan çalışanlarımızla birebir iletişim halinde olunmuştur. 10 Temmuz 2024 tarihinde çalışanlarımıza ek hakları ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır. 16 Temmuz 2024 tarihinde yapılan son düzenlemeyle süreç sonlandırılarak, 17 Temmuz 2024 tarihinde maden bölgesinde tekrar çalışmalara başlanmıştır.

Bu süreç içerisinde; kamuoyunda çıkan haberler yakından takip edilmiş, gerekli tekzipler şirketimiz tarafından yayımlanmıştır.

Yıldırım Şirketler Grubu’nun global tecrübesi ve getirdiği teknoloji transferi sayesinde, uluslararası standartlarda ve kalitede ferrokrom üretir hale gelen Eti Krom, bugün dünya krom sektöründe söz sahibidir. 4 kıtaya ferrokrom ihracatı gerçekleştirerek ülkemizin ekonomisine önemli bir katma değer sağlamaktadır. Bu haklı gururu taşıyan şirketimiz, 2023 yılında metalik cevherler ihracatında ülkemizde 4’üncü, maden ihracatında ise 2’nci sırada yer almıştır.

Yıldırım Şirketler Grubu olarak, iştirakimiz Eti Krom’da son 20 yıldır olduğu gibi çalışanlarımızla çalışıp üretmekten ve ülkemizin ekonomisine değer katmaktan son derece mutluluk ve gurur duyduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Saygılarımızla kamuoyuna duyururuz.

ETİ KROM A.Ş.