Gazze'de soykırım 364 gündür devam ediyor

Hekimler ve Sağlık çalışanları, boykotun önemine değinerek, hastanelerde zulme gizli ya da açıktan destek veren hiçbir firmanın ilaçlarını istemediklerini belirttiler.

Gazze'de soykırım 364 gündür devam ediyor

İşgalci siyonist rejim tarafından Gazze'de yaklaşık bir yıldır süren soykırıma dikkat çeken Hekimler ve Sağlık çalışanları, boykotun önemine değinerek, hastanelerde zulme gizli ya da açıktan destek veren hiçbir firmanın ilaçlarını istemediklerini belirttiler.

Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, Gazze Şeridi'ndeki katliam ve soykırımına 364 gündür aralıksız devam ediyor.

İşgalin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 41 bin 825 kişi şehit oldu, yaralı sayısı da 96 bin 916'ya yükseldi.

Soykırımın başladığı tarihten bu yana Türkiye'nin birçok ilinde cumartesi günü "Sessiz Yürüyüş" düzenleyen hekimler ve sağlık çalışanlarının eylemleri sürüyor.

Malatya'da, Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen kitle, bu hafta Gazze'deki soykırıma "dur" denilmesi için sessiz eylemlerini farkındalık oluşturmak amacıyla düdüklü eyleme dönüştürdüler. Burada düdük çalınarak başlayan yürüyüş, Kernek Karagözlüler Camii bahçesine kadar devam etti.  

Burada kitle adına basın açıklamasını İntorn Dr. Harun Kaynak okudu.

 Ahzab suresinin 23'üncü ayetini okuyarak açıklamaya başlayan Kaynak, "'Mü'minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah’a verdikleri söze sadık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirip şehid olmuştur. Bir kısmı da şehid olmayı beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir.'"  ayetini hatırlattı.

"Soykırım tam 364 gündür devam ediyor"

Canları pahasına vatanlarını terk etmeyen izzetli ve onurlu Gazze halkına, hekim ve sağlık çalışanlarına selam göndererek devam eden Kaynak, sessiz yürüyüşün 47. haftasında yalnızlığa terkedilen, barbar işgalciler tarafından zulme uğrayan Gazzeli kardeşler için bir araya geldiklerini belirtti.

Kaynak, "Soykırım tam 364 gündür devam ediyor. İnsan haklarının, özgürlüklerinin konuşulduğu sözde teknoloji çağı denilen bu zamanda işgalci israil, kirli çıkarları ve menfaatleri uğruna bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden katletmeye devam ediyor." dedi.

"Artık gülmeye, eğlenmeye, Kudüs'ten başka bir şey düşünmeye zaman kalmamıştır"

Selahaddin Eyyubi’nin "Kudüs işgal altındayken nasıl gülebilirim ki?" sözüne atıfta bulunan Kaynak, "Artık gülmeye, eğlenmeye, Kudüs’ten başka bir şey düşünmeye zaman kalmamıştır." ifadelerini kullandı. Kaynak, "Biz hekimler, sağlık çalışanları ve zulme karşı duran onurlu insanlar olarak her alanda desteğimizi sürdüreceğiz." dedi.

"İlk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için buradayız!"

Kalbi Filistin için atan, yüreği Gazze'de çarpan vicdan sahibi Müslümanlara seslenen Kaynak, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için buradayız. Şehit olan tüm kardeşlerimiz için, gözü yaşlı analar, bağrı yanık babalar, ağzı süt kokan bebekler için buradayız. Vicdanların sesi olmak için kıyamdayız." diye konuştu.

"Boykot katillerin en büyük güç kaynağı olan iktisat gücüne karşı açılmış bir savaştır"

Kaynak, 2 milyarlık İslam ümmetinin onurunu savunmanın ağır bir yük olduğunu vurgulayarak, "2 milyonluk Gazze halkı ve onun hekim ve sağlık çalışanları üzerine düşen mücadeleyi hakkıyla yerine getirirken, dünyanın geri kalanı bu zulmü bir film gibi seyrediyor." dedi. Boykot çağrısını yineleyen Kaynak, "Boykot haksızlığa karşı bir duruş, bir haykırış ve meydan okumadır. Katillerin en büyük güç kaynağı olan iktisat gücüne karşı açılmış bir savaştır." dedi.

"Türkiye üzerinden israil'e petrol akışının durdurulmasını ve Türkiye'den giden ticari gemilere izin verilmemesini talep ediyoruz"

Ayrıca, Türkiye yönetimine seslenerek, "Hastanelerimizde zulme gizli ya da açıktan destek veren hiçbir firmanın ilaçlarını istemiyoruz. Türkiye üzerinden israil'e petrol akışının durdurulmasını ve Türkiye'den giden ticari gemilere izin verilmemesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Dünyadaki tek özgür kara parçası olan Gazze'ye ve onurlu ve hür insanlarına selam olsun"

"Şuna emin olun ki, bu taleplerin yerine getirilmesi için ödeyeceğiniz her türlü bedelin altına bizler hekim ve sağlık çalışanları olarak ve bu davaya gönül vermiş tüm bireyler olarak bedenimizi ve ruhumuzu koymaya hazırız," diyen Kaynak, "Dünyadaki tek özgür kara parçası olan Gazze'ye ve onurlu ve hür insanlarına selam olsun… Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız." ifadelerini kullandı.