Geleceğin Bilim İnsanları Malatya'da buluşacak
Malatya Bilim Sanat Merkezi (MBSM) tarafından hazırlanan proje ile Avrupa ülkelerinden geleceğin bilim insanları Malatya'da buluşacak.
Malatya Bilim Sanat Merkezi’nin hazırladığı ERASMUS+KA1 ve KA2 programları ile Polonya, Makedonya, İtalya ve Portekiz’den öğretmen ve öğrenciler Malatya’ya gelecek. Eğitimde kaliteyi artırmak, okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmek amacıyla hazırlanan proje ile ilgili bilgiler veren Proje Koordinatörü Zuhal Ayık Yıldırım, önümüzdeki Kasım ayında 4 ülkeden misafir öğrenci ve öğretmenlerin Malatya’ya geleceğini söyledi. Proje kapsamında ilk durağın Malatya olacağını ifade eden Yıldırım, gelen yabancı öğretmen ve öğrencileri en iyi şekilde ağırlayacaklarını dile getirdi. Projenin ilerleyen sürecinde Malatya’dan da öğretmen ve öğrencilerin yurt dışına çıkacağını kaydeden Yıldırım, “Avrupa Birliği komisyonu tarafından yürütülen ERASMUS+Okul Eğitimi Programı eğitimde kaliteyi artırmayı, okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır” şeklinde konuştu.
Malatya Bilim ve Sanat Merkezi tarafından koordine edilen ‘Globalization of Education Through Technology’ ve ‘Communication Through Art and Music Integrated with ICT’ adlı projelerin de Ulusal Ajans tarafından onaylandığının altını çizen Yıldırım, "ERASMUS programı kapsamında ’Teknoloji ile Globalleşen Eğitimimiz’ projemiz ile Malatya Bilim ve Sanat Merkezinden 9 öğretmen Çek Cumhuriyeti’nde ‘Öğretimde E-öğrenme ve Web 2.0 Araçlarının Kullanılması’ üzerine bir kursa katılacaktır. Projemizin amacı öğretmenlerimizin web 2.0 araçları ve teknoloji tabanlı İNOVATİF öğretim yöntemleri konusunda Avrupa’da eğitim alarak mesleki yeterliliklerini geliştirmeleri, Avrupa’da verilen eğitimleri yerinde gözlemleyerek, bizim eğitim yöntemlerimizle kıyaslamaları, kendi eksikliklerini gidermeleri ve öncelikle öğrencilerimize ve sonrasında kurumumuza aktararak bütün olarak kapasitemizin arttırılmasıdır. Böylece üstün zekalı ve yetenekli olan her öğrencimize kendi öğrenme hızına ve yeteneğine uygun etkinlik çeşitliliği sunulabilecektir. Bu program kapsamında KA1 Avrupa standartlarındaki yenilikler doğrultusunda okul personelinin eğitilip okul kapasitesini arttırmaları,Ka2 ise farklı ülkelerdeki öğrenci ve öğretmenlerin deneyimlerini paylaşıp, iyi uygulamalar edinmeleri için olanaklar sağlamaktadır. Bu projede 2017 ve 2019 yıllarını kapsayacak şekilde Polonya, Makedonya, İtalya, Portekiz ve Türkiye olmak üzere 5 okul ile ortak olarak geliştirildi. Projenin amacı, Pedagojik yenilikleri yakalayabilmek için öğretme ve öğrenme yöntemlerini, eğitim değerlerini, okul organizasyonlarını ve müfredatlarını karşılaştırmaktır. BİT’in potansiyelini genişletmek, hedef kitle olan tüm ortakların öğretmenleri, öğrencileri, velileri ve diğer paydaşlar arasında dijital yeterliliğin artırılmasını sağlamaktır. Projeyle uluslararası toplantılar yapılması planlanırken ilk toplantı Türkiye’de yapılacaktır. İtalya’da, projeye katılan öğretmenlere BİT üzerine kısa bir kurs verilecektir. Portekiz, Polonya ve Makedonya’da hem proje sahibi öğretmenleri hem de öğrencileri ağırlayarak projeye katkıda bulunacaklardır” diye konuştu.