HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz çiftçilerin sorunlarını dinledi
Antalya'da uzun yıllardır seracılık yapan çiftçileri çalıştıkları tarlada ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, çiftçilerin ilettiği istek, sorun ve talepleri not aldı.
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, tarlada çalışan çiftçileri ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.
Antalya’da uzun yıllardır seracılık yapan çiftçileri çalıştıkları tarlada ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, çiftçilerin ilettiği istek, sorun ve talepleri not aldı.
Siyasi bir partinin kendilerini tarlada ziyaret etmesine hem şaşırdıklarını hem de sevindiklerini belirten çiftçiler, HÜDA PAR heyetine memnuniyetlerini ifade ederek teşekkür etti.
Ziyaret sonrası çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, çiftçilerin taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.
Açıklamasında Durmaz, çalışmaları kapsamında toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelmeye devam ettiklerini belirtti.
“Antalya tarımsal potansiyel açısından önemli bir yere sahiptir”
Durmaz, “Kimi zaman pazarda vatandaş, kimi zaman çarşıda esnaf, kimi zaman sanayide tamirci, kimi zaman fabrikada emekçi, kimi zaman da tarlada çiftçilerle bir araya geliyor, sorun ve taleplerini dinliyoruz. Son ziyaretimiz, Antalya’nın taşra bölgesinde uzun yıllardır seracılık yapan Şanlıurfalı çiftçi aileler oldu. Çiftçileri çalıştıkları tarlada ziyaret ettik. Serada salatalık yetiştiriyorlar. Bugün fideleri toprakla buluşturdular. Allah emeklerini zayi etmesin. Malum Antalya tarımsal potansiyel açısından önemli bir yere sahiptir, yaş meyve sebze üretimiyle ön plana çıkan bir şehirdir. Bu anlamda tarlada büyük emekler vererek sebze ve meyve yetiştiren çiftçilerin beklentileri karşılanmalıdır.” dedi.
“Çiftçilere verilen tarımsal destekler artırılmalıdır”
Tarımsal desteklerin artırılması gerektiğini vurgulayan Durmaz, “Çiftçilere verilen ancak yeterli gelmeyen tarımsal destekler artırılmalıdır. Yüksek fiyatlardan dolayı çiftçiyi zorda bırakan fide ve ilaç konusuna bir çare bulunmalı, çözüm üretilmelidir. Kimi zaman serbest piyasada maliyetin altına ürününü satmak zorunda bırakılan çiftçiye ilgili müdürlükler ve odalar tarafından fiyat garantisi verilmelidir. Çiftçiler için elektrik tarifesinde indirimler olmalı; mazotta KDV oranları indirilmelidir. Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından çiftçilere belirli sürelerde modern tarıma geçiş konusunda eğitimler verilmelidir. Çiftçilerin tarım alanındaki güncel gelişmelerden haberdar olması, tarımda kaliteyi artıracağı unutulmamalıdır.” ifadelerine yer verdi.