İnönü Üniversitesi İşbirliğiyle Bilim Şenliği Gerçekleştirildi

Malatya Eğitim Vakfı (MEV) ve İnönü Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Bilim Şenliği, Elif Nur Şeyma Dalhançer Okulları'nda öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi İşbirliğiyle Bilim Şenliği Gerçekleştirildi

Malatya Eğitim Vakfı (MEV) ve İnönü Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Bilim Şenliği, Elif Nur Şeyma Dalhançer Okulları’nda öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Öğrenciler, bilimsel çalışmalarla dolu bir gün geçirirken, İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Fizikokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgay Seçkin öncülüğünde kurulan stantlarda bilimsel deneyler yaparak teorik bilgilerini pratiğe dönüştürdüler.
 
Etkinlik kapsamında kurulan stantlarda fizik, kimya, biyoloji ve robotik alanlarında yapılan deneyler ve atölyeler, çocukların öğrenmeye olan ilgisini artırırken, interaktif katılım sayesinde onların merak duygusunu harekete geçirdi.
 
MEV Genel Başkanı Mustafa Tecdelioğlu, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, “Böylesine anlamlı bir bilim şenliğinde öğrencilerimizle buluşmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyum. Ancak dün TUSAŞ’a yapılan hain terör saldırısını da en sert şekilde kınıyorum. Bu tür saldırılar, ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesini engelleyemeyecektir. Biz burada geleceğin mühendislerini ve bilim insanlarını yetiştiriyoruz. Çocuklarımızın bilimsel keşiflere duyduğu heyecan ve heves bizlere umut veriyor” dedi.
 
Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak da konuşmasında, “Çocuklarımız için düzenlenen bu tür organizasyonlar, onların gelecekteki başarılarına zemin hazırlayan çok değerli çalışmalardır. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak ve onların gözlerindeki ışığı görmek bizim için en büyük ödül” ifadelerini kullandı.
 
Malatya Eğitim Vakfı Malatya Temsilcisi Arif Aksoğan, bilim şenliğinin amacına dikkat çekerek, “Çocuklarımızın bilime olan ilgisini artırmak ve onları daha bilinçli bireyler olarak yetiştirmek bizim temel hedefimizdir. Bu etkinlik ile çocuklarımıza bir nebze faydamız olduysa, ne mutlu bize. Bilim ve eğitim odaklı çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.
 
Bilim Şenliği’nde öğrenciler, STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) alanlarında çeşitli deneyler ve projelerle tanışma fırsatı bulurken, etkinlik sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Şenlik, öğrencilerin bilimsel merakını tetikleyen, onları gelecekteki kariyer seçimlerine yönlendiren, ilham dolu bir gün olarak hafızalarda yer etti.
 
Etkinlikten elde edilen olumlu geri dönüşlerin ardından, benzer bilim şenliklerini daha geniş katılımlı olarak düzenlemeye devam edeceklerini belirttiler.