Kılıç: Kayısıda zarar büyük
Türkiye Ziraat Odası Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kılıç, zirai dondan etkilenen kayısıda zararın büyük olduğunu, özellikle bin ila bin 300 rakımlı bölgelerde ciddi hasar tespit ettiklerini kaydetti.
Türkiye Ziraat Odası Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kılıç, zirai dondan etkilenen kayısıda zararın büyük olduğunu, özellikle bin ila bin 300 rakımlı bölgelerde ciddi hasar tespit ettiklerini kaydetti.
Türkiye Ziraat Odası Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ziraat Odaları Birliği Başkanı Yunus Kılıç, ilçe ziraat oda başkanları ile birlikte zirai donun etkili olduğu Doğanşehir ilçesinde incelemelerde bulundu.
Yapılan incelemenin ardından açıklamada bulunan Kılıç, bu yıl geçen yıllara göre farklı bir durum yaşandığını belirterek, özellikle bin ila bin 300 rakımlı bölgelerde ciddi hasar tespit ettiklerini kaydetti.
"Çok hasar var, umutlar kaldı başka bahara"
Kılınç, "Bu yılki don geçen yıllara göre çok farklı. Geçen yıllarda don çukuru dediğimiz yerlerde rakımı düşük sisin olduğu bölgelerde genelde yanmalar olurdu, bu yıl tam tersi kar yağışı ve ardından oluşan soğuk hava kesintiyi kesmediği için sis çukurlara girmedi şimdi de bin ila bin 300 rakımı arasındaki kayısı bahçelerinde çok hasar var. Tabi bu tür durumlarda ne kadar tedbir alsanız da bir çözüm olmuyor. Fakat bunu üzülerek ifade edeyim meteorolojinin verdiği tahminlerde doğru çıkmadı. Burada meteorolojide çok yanılma payı oluyor. Bu yanıltmalar çiftçimizi de yanıltıyor. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun, umutlar başka bir bahara kaldı." dedi.