Malatya'da nüfus mobil aracı hizmete girdi

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, Malatya'da yaşlı, engelli ve ağır hastalığı bulunan vatandaşlar için 'Adreste Nüfus Mobil Hizmet Aracı' hizmet vermeye başladı.

Malatya'da nüfus mobil aracı hizmete girdi

Mobil hizmet aracının; özellikle yaşlı, engelli ve nüfus müdürlüklerine gelemeyecek durumda olan vatandaşlara hizmet vereceğini belirten Vali Seddar Yavuz, özellikle bugüne kadar nüfus hüviyetini değiştirmeyen vatandaşların ise yıl sonuna kadar süratle değiştirmeleri çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, Malatya'da yaşlı, engelli ve ağır hastalığı bulunan vatandaşlar için 'Adreste Nüfus Mobil Hizmet Aracı’ hizmet vermeye başladı.

Malatya Valiliği önünde Vali Seddar Yavuz'un katılımıyla hizmete giren 'Adreste Nüfus Mobil Hizmet Aracı'nın tanıtımı yapıldı.

"Özellikle yaşlı, engelli ve nüfus müdürlüklerine gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımız için bir mobil hizmet aracı"

Burada konuşan Vali Seddar Yavuz, "İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, özellikle yaşlı, engelli ve nüfus müdürlüklerine gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımız için bir mobil hizmet aracı. Bir hizmete başlamış bulunuyoruz. Bu vesileyle özellikle bugüne kadar nüfus hüviyetini değiştirmeyen vatandaşlarımıza yıl sonuna kadar süratle değiştirmelerini ve nüfus müdürlüklerine gidemeyecek durumda olan hasta, yaşlı ve engelli kardeşlerimizin de bizlere müracaat ederek bu mobil hizmet aracından faydalanmalarını özellikle istirham ediyoruz" dedi.

"Bu imkandan tüm Malatyalı kardeşlerimizi özellikle yararlanmaya davet ediyorum"

Şu ana kadar 32 talebin alındığını kaydeden Vali Yavuz, "Aracımız vatandaşımızın bulunduğu ikamete giderek süratle taleplerini alıyor ve neticelendiriyor. Böylelikle vatandaşlarımız için, hemşehrilerimiz için büyük bir kolaylık sağlamış oluyoruz. Bu imkandan tüm Malatyalı kardeşlerimizi istifade etmeye özellikle yararlanmaya davet ediyorum" çağrısında bulundu.