Malatya'da Suya Zam Yok

Maski Genel Müdürü Mehmet Mert bu yıl Malatya'da içme suyuna zam yapmayacaklarını söyledi.

Maski Genel Müdürü Mehmet Mert bu yıl Malatya’da içme suyuna zam yapmayacaklarını söyledi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kurulu üyeleri MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert’e Hayrılı olsun ziyaretinde bulundu. Pandemi sürecinin ardından yaşanan ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların zor dudumda olduğunu ifade eden MGC Başkanı Vahap Güner “Sayın Genel Müdürümüze hayırlı olsun ziyaretinde bulunurken,  MASKİ’de yapılan çalışmaları da öğrenmek istiyoruz. MASKİ gerçekten güzel işleri hayata geçiriyor. Yeşilyurt ve Gündüzbey, Dilek bölgesinin kanalizasyon sorununu çözecek Doğu Kollektörü hangi aşamada.  İçme suyuna zam yapılacak mı?” diye sordu.

“İÇME SUYUNA ZAM YOK”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, suya zam yapılmayacağını vurgulayarak “Büyükşehirler arasında en ucuz suyu vatandaşımıza kaliteli olarak sunmaya çalışıyoruz. İçme suyu şebeke hatlarımızı yeniliyoruz, su kaçaklarını önlemek için çaba içerisindeyiz. Bu nedenle içme suyuna şu aşamada zam düşüncemiz yok” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR YASASI DEĞİŞMESİ LAZIM”

Büyükşehir Belediyesi olarak  şehir merkezinde içme suyunun tonunun farklı olmasına rağmen kırsal kesimde içme suyunun 60-70 kuruşa vatandaşa verildiğini belirterek “Kırsalda oturan vatandaşa içme suyu götürmek için 770 sondaj kuyusundan su çekip kırsaldaki evlere ulaştırıyoruz. Suyun fiyatı 60-70 kuruş ama şehir merkezinde bu fiyat 1.5 liradan başlıyor. Kaptajdan cazibe ile gelen suyumuz bizi çok rahatlatıyor.Kırsalın su ücretini, bir yerde Malatya’da şehirde oturan vatandaşlar ödüyor dersek doğrudur. Bu nedenle Büyükşehir Yasasında bu konuda değişikliğe gidilmelidir. Ayrıca MASKİ olarak ödediğimiz aylık elektrik ücret 4 milyon liradır. Suyu kuyudan elektrikle motorla çekiyoruz, bu da maliyeti artırıyor. 1.5 liraya mal ettiğimiz suyu kırsal kesime yasa gereği 60-70 kuruşa veriyoruz. Bunun yanında bu suyla bostan ve ağaç sulanıyorsa düşünün. Kaptajlarımıza bir yenisini daha katıyoruz” diye konuştu.

“PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Doğu Kollektörü başta olmak üzere ilçelerdeki arıtma tesisi ve diğer yatırımların devam ettiğini belirterek MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert “Doğu kolektörü ile Yeşilyurt, Gündüzbey ve Dilek bölgesine kadar olan alanın kanalizasyon sorununu çözecektir. Kayalık kesimde bir çalışma var ama iş devam ediyor. Bahar aylarında bitirmeyi hedefliyoruz. Projelerimizde bir aksama yok ancak artan maliyetler nedeniyle iş yapan müteahhitlerin sıkıntılı günler yaşadığını da görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bülten

Bakmadan Geçme