MHP İl Başkanı Gökhan Gök'ten MAGİNDER'e ziyaret

MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök ve Yönetim Kurulu Üyeleri İle Birlikte Malatya Girişimci İş İnsanları Derneğini (MAGİNDER) Ziyaret Etti.

MHP İl Başkanı Gökhan Gök'ten MAGİNDER'e ziyaret

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, MHP İl Başkanı Gökhan Gök ve yönetiminin derneği ziyaret etmesi dolayısıyla bir konuşma yaptı. Ziyaret nedeniyle Gök ve yönetimine teşekkür eden Karademir, “Bugün MAGİNDER ailemizi MHP İl başkanımız Gökhan Gök ve yönetimi ziyaret etti. Bu ziyareti önemli buluyor ve kendilerine içtenlikle teşekkür ediyorum. Malatya'mızın içinde bulunduğu zorlu durumu paylaşmak ve çözüm yollarını birlikte aramak adına bu tür görüşmelerin büyük katkı sağladığını düşünüyorum” dedi.
Karademir, 6 Şubat depremi sonrası Malatya'nın hala zorlu bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, “Malatya, 6 Şubat'tan bu yana büyük yaralar aldı. Bu yaraların sarılması için herkes el birliğiyle çaba göstermeli. MHP İl Başkanımız Gök, depremin ilk saniyesinden itibaren sahada oldu. Kendisi Malatya sevdalısıdır ve Malatya için durmaksızın çalışmaktadır. 6 Şubat’tan itibaren yönetimi ve teşkilatı ile Malatya'nın her sokağında, her köşesinde depremzede vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmeye ve bu sorunları dile getirmeye çalışıyor. Bizler de MAGİNDER ailesi olarak başkanımıza destek olmak için her zaman yanında olacağımızı belirtmek istiyoruz” diye ekledi.
Konuşmasında, Malatya’da bilgi eksikliğinin hala devam ettiğini dile getiren Karademir, “Özellikle vatandaşlarımızın huzursuz olduğunu görüyoruz. Rezerv alanlarla ilgili ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bununla ilgili şu an bir çalışma yürütülüyor, ancak bazı bina sahiplerinin bu sürece sıkıntı çıkarması, rezerv alanların bir an önce yapılaşmasını engelliyor ve bu durum diğer vatandaşlarımızı zor durumda bırakıyor” şeklinde konuştu.
Karademir, devletin resmi bilgilerine güvenin önemine vurgu yaparak, “Bizim için en önemli olan devletimizin verdiği bilgilerdir. Devletin sunduğu bilgiler, vatandaşlarımız için en net bilgilerdir. Sahada dolaşan dedikodu ve spekülasyonların vatandaşlarımızı huzursuz etmesini istemiyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızın, özellikle devlet kanallarından gelen bilgilere dikkat etmesini ve bunları dikkate almasını özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.
Başkan Karademir, “Devletimize ve valimize güvensinler. Rezerv alanlarla ilgili sıkıntı çıkaran, sorun yaratan vatandaşlarımızın bu süreçte önünü açmalarını istiyoruz. Geçtiğimiz hafta yaşanan 6 şiddetindeki depremin ardından, herkesin devletine destek olması gerektiğini düşünüyoruz. Devlet kimsenin hakkını yemez ve kimsenin hakkına tenezzül etmez. Biz devletimize güveniyoruz, valimize güveniyoruz. En kötü devlet, devletsizlikten iyidir. Bu yüzden ben buradan bu çağrıyı yenilemek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Son olarak, şehir merkezindeki yapıların bir an önce yapılmasını ve Malatya'nın eski günlerine kavuşması için gerekli adımların atılması gerektiğini belirten Karademir, “Şehrimizin eski günlerine kavuşması için hep birlikte çalışmalıyız. Malatya'nın yeniden ayağa kalkması için bizlere düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Buradan çağrıda bulunuyorum; Malatya için el birliğiyle, dayanışma içinde hareket edelim” şeklinde konuşarak, sözlerini tamamladı.

MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök’ten Deprem Sonrası Durum Değerlendirmesi
MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök ise 6 Şubat depreminden sonra Malatya’nın karşılaştığı zorlukları ve çözüm önerilerini içeren önemli açıklamalarda bulundu. Gök, “Malatya'mız, 6 Şubat depreminden sonra Hatay'dan sonra en fazla yarayı alan ilimiz. Ancak bu duruma rağmen süreç bir şekilde ilerliyor, elbette eksiklikler ve sıkıntılar var” dedi.
Gök, Malatya'nın en büyük sorunlarından birinin rezerv alanlarının tespit edilmesi ve bazı ağır hasarlı yapıların mahkeme süreçlerinde yaşanan aksaklıklar olduğunu ifade etti. “Yaklaşık 5.000 kişi üzerindeki hak sahibi vatandaşlarımız, 2 ya da 3 kişinin şikayeti nedeniyle mahkeme kararlarıyla projelerde ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Bu durum, sürecin ilerlemesini engelliyor” dedi.
Yeni Valisi Serdar Yavuz’un Malatya’nın toparlanması için gösterdiği çabalara dikkat çeken Gök, “Yeni valimiz Serdar Yavuz, her anlamda sahada olup Malatya’nın toparlanması için büyük bir sorumluluk alıyor. Devletin varlığını hissettirmek önemli, ancak unutmayalım ki devlet, milleti için vardır. Bizim temel anlayışımız, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şeklindedir. Bu düsturla hareket eden amirlerimiz ve devlet yetkililerimiz, vatandaşla kopmadan projelerin yönlendirilmesi için çalışıyor” ifadelerini kullandı.
Gök, ayrıca yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşüm konusunda ruhsat verme işlemlerinde bir sıkıntı olmadığını belirtti. “Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarıyla yaptığımız görüşmelerde şu anda ruhsat verme sürecinde sorun yok. En büyük sıkıntımız, kat maliklerinin kendi aralarındaki uyuşmazlıklardır. Eğer bu sorunlar çözülürse, kısa sürede kendimizi toparlayacağız” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Malatya’ya yaptığı ziyaretlerin önemine de değinen Gök, “Bakanımız Malatya’ya üç kez geldi ve saha hakimiyeti ile yerinde çözümler üreten bir yaklaşım sergiliyor. Malatya’yı ayağa kaldırma noktasında, esnaflarımız güvenli iş yerlerine taşındığı andan itibaren şehrimizin toparlanacağını göreceğiz” dedi.
Malatya’nın demografik yapısının değişmesi konusunda endişeli olduğunu da belirten Gök, “Geçici olarak göç eden vatandaşlarımızın geri dönmemesi, şehrin demografik yapısını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle iş gücü verimliliğimizi kaybetmemek adına dikkatli olmalıyız” ifadelerini kullandı.
Gök, organize sanayi bölgesindeki fabrikaların yüzde 65-70 kapasiteyle çalıştığını belirterek, “İş gücü anlamında ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Ayrıca asayiş ile ilgili de ciddi sorunlar var. İnsanlara sadece güvenli evler vermekle bu iş çözülmez. Güvenliğin sağlanması noktasında da Sayın Valimizle birlikte sahada sonuçlar almaya başladık” diye konuştu.
Sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan sorunlara da değinen Gök, “Yaşlılarımız camiye gitmekte zorlanıyor, gençlerimiz ise akşam dışarı çıkamıyor. Bu durum, şehir kültürünü olumsuz etkiliyor. Güvenlik her şeyin başında olmalı. Devletimiz bu anlamda güçlü ve Sayın Valimize desteğimiz tam” dedi.