Muhtarlarımız Demokrasimizin Temel Taşıdır

Uluslararası Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet Zafer, muhtarlar günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Uluslararası Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet  Zafer, muhtarlar günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 
“Muhtarlarımız demokrasimizin temel taşıdır “ diyen başkan Zafer yayımladığı yazılı mesajında: 
“Bir ülkenin en tabanından en tavanına kadar lüzum görülen hizmetlerin kontrol mekanizması görevini üstlenen muhtarlar, halkın sorunları ile de yakından alakadar olan müstesna bir kurumun temsilcileridir.
Muhtarlık müessesesi demokrasimizin ilk temel taşlarını da oluşturması bakımından önem arz etmektedir. Bir Kamu görevlisi olan muhtarlarımız, 7/24 esasıyla vatandaşın sorunlarını en iyi bilen  en yakın hizmeti veren, sorunlarını dile getirmelerine yardımcı olan, çözüm bulan ve yol gösteren bir makamı temsil etme özelliği taşımaktadır.  En  ücra köyümüzün, belde ve ilçelerimizin ,illerdeki mahallelerimizin sakinlerini en iyi tanıyan, kimin ne problemi varsa bilen ve çözüm noktasında uğraş verendir muhtarlarımız. 
Bilindiği üzere ülkemizde ilk muhtarlık müessesesinin kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü, 2015 yılından itibaren ‘Muhtarlar Günü’ olarak ilan edilmiştir.
Bu vesileyle, vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında önemli bir görev üstlenen muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” Dedi.

Bakmadan Geçme