Özat: Aile Birliği Devletin Güvencesindedir

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası'nın Kurucu Genel Başkanı Oğuz Özat, yazılı bir basın açıklaması yaparak 'Devlet aile birliği sağlanmalıdır' dedi.

Özat: Aile Birliği Devletin Güvencesindedir

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası'nın Kurucu Genel Başkanı Oğuz Özat, yazılı bir basın açıklaması yaparak "Devlet aile birliği sağlanmalıdır" dedi.

ANAYASAL HAKTIR

Özat açıklamasında : "Devlet aile birliğini sağlamalıdır.  Mayıs ayında il, ilçe emri ve sıra tayini yazılı istedik. Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'e Genel Müdüre ve Öğretmen Atama Daire Başkanına sürekli ifade ettik.  Bu konuda talebimizi siyasi partilere aktardık. Bu bir Anayasal haktır.  Aile birliği devletin güvencesindedir.
Geçen yıl da  O dönem Sayın Bakan ile görüşmemizde ifade etmiştik.

YAPILACAK NE VARSA EĞİTİM GÜCÜ SEN OLARAK YAPTIK

Kılavuz sonrası il emri gelmişti. Umarım bu yıl da aynı şekilde sağlanır.
7433 ile kadroya geçenler ise
bize sitem etmesin.  Ulus'ta basın açıklamalarını yaptık, günlerce sosyal medyada etkinlik yaptık, Milli Eğitim Bakanına bizzat söyledim.
Bunu size açıkladık.
Genel Müdürle görüştük, yapılacak ne varsa Eğitim Gücü Sen olarak yaptık.


Biz talep noktasıyız, en son dava açtık.  Yetkili sendika ile 2 büyük sendikanın davaları dahi yanlış olduğu için reddedilirken şu an bizim davamız üzerinden süreç yürüyor.  Şu an Danıştay süreci ederken Bakanlık bu konuda tıkalıyken niye ses etmiyorsunuz demeyin lütfen. Platform liderleriniz ne kadar mücadele ettiğimizi çok iyi biliyor.  Bu noktada 7433 ile kadroya geçenlerin %80'i 1.ve 2. büyük sendikaya üye. Biz elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.