Şehit askerlerin cenazeleri yakınları tarafından alındı

Manisa'da bir askerin cinnet getirmesi sonucu uyurken şehit edilen 3 askerin ve intihar eden askerin cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumundan yakınları tarafından alındı.

Manisa’da bir askerin cinnet getirmesi sonucu uyurken şehit edilen 3 askerin ve intihar eden askerin cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumundan yakınları tarafından alındı.

Alınan bilgilere göre, Kula ilçesinde saat 03.20 sıralarında Kula İlçe Jandarma Komutanlığında meydana gelen olayda, cinnet getiren Nedim Abeş isimli asker, gece nöbet esnasında koğuşa gelerek elindeki MP5 makineli tabanca ile arkadaşlarına ateş etmeye başladı. Abeş’in ateşlediği silahtan çıkan kurşunlarla 3 asker şehit olurken, 3 asker de yaralandı. Koğuşu taradıktan sonra silahıyla koğuş bölgesinden ayrılarak nizamiye bölgesine gelen Abeş, aynı silahla kendisini de vurarak intihar etti.

Kula Devlet Hastanesi morguna kaldırılan şehitler Hüseyin Tolga Hepgül, Mümin Pınardağ, Orhan Sünnüoğlu ve kendisini vurarak intihar eden Nedim Abeş’in cenazeleri otopsileri yapıldıktan sonra İzmir Adli Tıp Kurumundan alındı.

Memleketlerine gönderilecekŞehit olan askerlerin cenazeleri Manisa İl Jandarma Komutanlığında yapılacak tören sonrası memleketlerine gönderilecek. Şehit Hüseyin Tolga Hepgül ve Orhan Sünnüoğlu Gaziemir’de yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Şehit Mümin Pınardağ’ın cenazesi de memleketi Bursa’ya gönderilecek. Cinnet getiren asker Nedim Abeş’in cenazesi ise defnedilmek üzere Diyarbakır’a gönderildi.

Bakmadan Geçme