• Haberler
  • Asayiş
  • Silah zoruyla hesabına 3 milyon lira havale ettirdi, 61 yıla kadar hapsi istendi

Silah zoruyla hesabına 3 milyon lira havale ettirdi, 61 yıla kadar hapsi istendi

Maltepe'de bir bankanın kadın müdiresinin başına silah dayayarak hesabına 3 milyon lira havale yaptıran iş adamı hakkında 61 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Maltepe’de bir bankanın kadın müdiresinin başına silah dayayarak hesabına 3 milyon lira havale yaptıran iş adamı hakkında 61 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Maltepe’de bir bankanın kadın müdiresinin başına silah dayayarak hesabına 3 milyon lira havale yaptıran iş adamı Ramazan Kenan Albayrak hakkında "nitelikli silahla yağma" ve "cebir ve tehdit kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından 61 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Ramazan Kenan Albayrak’ın medical malzeme alım satımı yaptığı belirtilerek, şüphelinin çevresindeki şahıslara çok para kazandığı izlenimi vererek bir çok kişiden değişik miktarlarda paralar aldığı ancak daha sonra borçlarını ödeyememesi nedeni ile çıkmaza giren şüphelinin bankada soygun yapmaya karar verdiği anlatıldı.

Şüpheli Albayrak’ın olay günü ruhsatsız silahını da üzerine alarak bankaya geldiği ve bankada müdire olarak görev yapan müşteki B.H.’nın odasına girdiğinin kaydedildiği iddianamede, şüphelinin müştekiye bir kağıda yazılı hesap numarasını verdiği, silahı çıkartıp müştekinin kafasına doğrultarak kağıda yazdığı hesap numarasına 3 milyon lira havale yapılmasını istediği belirtildi.

"Kahramanlık yapmaya kalkışma, seni öldürürüm"

İddianamede, müşteki B.H.’ın banka görevlisini havale için arayacağını belirtmesi üzerine şüpheli Ramazan Kenan Albayrak’ın "silahta on üç mermi var polisi ararsan seni ve bankadaki şahısları öldürürüm" şeklinde tehdit ettiğine yer verilirken, şüphelinin odaya giren banka güvenlik görevlisi müşteki D.Ş.’ye silah doğrultarak "sakın kahramanlık yapmaya kalkışma, seni öldürürüm" şeklinde bağırarak müştekiden üzerindeki silahını aldığı belirtildi.

Müşteki B.H.’nin banka çalışanını arayarak şüphelinin verdiği hesap numarasına 3 milyon lira havale yapılmasını ve dekontun getirilmesini söylediği kaydedilen iddianamede, dekontu alan şüpheli Ramazan’ın cep telefonunu çıkartarak internet cep bankacılık işlemi ile hesabına yatan müşteki bankaya ait yağma konusu paradan 380 bin lira tutarındaki parayı havale yolu ile, 950 bin lira tutarındaki parayı da EFT yolu ile borçlu olduğu şahısların hesaplarına aktardığı, kalan meblağın ise şüphelinin hesabında bulunduğu ve şüphelinin olay yerinde yakalandığı anlatıldı.

İddianamede, şüpheli Ramazan Kenan Albayrak’ın, hesabına 30 bin lira yatırdığı şüpheli G.Ö’nün savunmasında hesabına gönderilen parayı kendi parası olduğu inancı ile alıp harcadığını, olayı avukatı ile görüştüğünde kendisinden paranın iadesinin istenemeyeceğini, bu nedenle iade etmediğini söylediği yer aldı.Şüpheli Ramazan Kenan Albayrak hakkında "nitelikli silahla yağma" ve "cebir ve tehdit kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından 29 yıldan 61 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, parayı iade etmeyen şüpheli G.Ö. hakkında ise "suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Bakmadan Geçme