• Haberler
  • Genel
  • Tunus Üniversitesinde TİKA'nın yenilediği kütüphane hizmete açıldı

Tunus Üniversitesinde TİKA'nın yenilediği kütüphane hizmete açıldı

Tunus Üniversitesi Kütüphanesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilenerek hizmete açıldı.Tunus'un en köklü devlet üniversitelerinin başında yer alan Tunus Üniversitesi ile 2016 yılında başlatılan...

Tunus Üniversitesi Kütüphanesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilenerek hizmete açıldı.

Tunus’un en köklü devlet üniversitelerinin başında yer alan Tunus Üniversitesi ile 2016 yılında başlatılan iş birliği kapsamında eğitim alanındaki projeler devam ediyor. Tunus Üniversitesi Kütüphanesinin, gerek mevcut kapasitesini, gerekse teknik altyapı ve donanımını modernize etmek ve Tunuslu öğrencilere daha kaliteli bir hizmet imkanı sağlayabilmek üzere kütüphanede hizmet vermekte olan Yüksek Lisans ve Doktora Araştırmaları Bölümünün tadilat ve donanım çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı. Üniversite yetkilileri, T.C Tunus Büyükelçisi, Tunus Kalkınma Bakanı yetkilileri, Tunus Program Koordinasyon Ofisi ve öğrencilerin katılımları ile gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan TİKA Tunus Koordinatörü Muhsin Balcı, Tunus gençliğinin Kuzey Afrika bölgesi içerisinde eğitim seviyesi en yüksek gençlik olduğunun önemine değinerek Tunuslu gençlerin daha kaliteli eğitim alabilmeleri adına eğitim alanındaki iş birliği ve kalkınma projelerine devam edileceğini söyledi.

Tunus Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Hayet Amamou ise, 2016 yılı itibariyle TİKA’yla gerçekleştirmiş oldukları iş birliği projelerinin Tunus’un eğitim alt yapısına önemli katkılarının olduğunu vurguladı. Amamou, tadilat ve donanımı tamamlanan Yüksek Lisans ve Doktora Araştırmaları Bölümünün Tunuslu öğrenci ve akademisyenlere daha modern koşullarda hizmet sunulacağını belirterek Türkiye ve TİKA yetkililerine teşekkür etti.1960 yılında kurulan Tunus Üniversitesi; 1 fakülte, 10 enstitü, 3 yüksek okul ve Tunus Ticaret Okulunu barındırıyor ve 27 binin üzerinde öğrencisi bulunuyor. Araştırma, tez, makale gibi çalışmalarda niceliksel anlamda en fazla belge ve materyale sahip olan üniversitede, kendi bünyesindeki öğrencilerle birlikte diğer kamu ve vakıf üniversitelerindeki araştırmacı, hoca ve öğrencilerin tercih ettiği merkezi bir kütüphane konumunda.

Bakmadan Geçme