Üniversiteli kız öğrencilere destek

Yasemin Açık Vakfı, deprem bölgesinde yaşayıp eğitimlerine Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde devam eden kız öğrencilere destek olmak amacıyla 'Bölgesini Yaşatan Kızlar Bursu'nu başlattı.

Üniversiteli kız öğrencilere destek

Deprem bölgesinde yaşayan üniversiteli kız öğrencilere destek verilecek

Yasemin Açık Vakfı’nın ‘Bölgesini Yaşatan  Kızlar Bursu’ için başvurular açıldı

Yasemin Açık Vakfı, deprem bölgesinde yaşayıp eğitimlerine Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde devam eden kız öğrencilere destek olmak amacıyla ‘Bölgesini Yaşatan Kızlar Bursu’nu başlattı. Burs programına katılmak için 30 Ekim 2024 tarihine kadar vakfın internet sitesi üzerinden başvuru yapılabilecek. Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Bu burs programı ile deprem bölgesinde yaşayan kız öğrencilerimizin maddi ve manevi yüklerini hafifletmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bursiyerlerimizin katılacağı projelerle bölgemizin geleceğine de katkı sunmalarını amaçlıyoruz. Şehirlerini, bölgelerini yaşatan kızlarımız, ülkemizin geleceğini de aydınlatacak” dedi.  

Toplumun ihtiyaçlarına uzun vadeli ve sürdürülebilir çözümler üretme hedefiyle çalışmalarını sürdüren Yasemin Açık Vakfı, ilk burs programını doğduğu topraklarda hayata geçiriyor. ‘Yasemin Açık Vakfı Burs Programı’ kapsamındaki ‘Bölgesini Yaşatan Kızlar Bursu’ ile deprem bölgesinde yaşayıp eğitimlerine Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde devam eden kız öğrencilere yönelik destek sunulması hedefleniyor.

Prof. Dr. Yasemin Açık: “Genç kızlarımız toplumda daha aktif rol alacak”

Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, burs programıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Vakfımız bünyesindeki ilk burs programımız ile deprem bölgesinde yaşayan kız öğrencilerimizin maddi ve manevi yüklerini hafifletmeyi hedefledik. Bu kapsamda bursiyerlerimize sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp hem kendi kişisel gelişimleri hem de bölgemizin geleceğine ve topluma katkı sunmaları için çeşitli projelere katılımlarını sağlayacağız. Toplum içinde daha aktif rol almak genç kızlarımızın özgüvenlerini de artıracak. Şehirlerini, bölgelerini yaşatan kızlarımız, ülkemizin geleceğini de aydınlatacak” dedi.

Prof. Dr. Açık şöyle devam etti; “Geleceğe umutla bakan kızlarımızın her adımlarında yanlarında olacağız. Amacımız, bu güçlü genç kızların Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek liderler olarak yetişmesine katkı sağlamak.”

Başvurular vakfın internet sitesinden alınacak

Bölgesini Yaşatan Kızlar Bursu’na başvurmak isteyen kız öğrenciler, başvuru şartları ve gerekli belgeler hakkında ayrıntılı bilgiye Yasemin Açık Vakfı’nın resmi web sitesi www.yaseminacikvakfi.net üzerinden ulaşabilir. Burs programının son başvuru tarihi ise 30 Ekim 2024.