Vali Yavuz'un 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Malatya Valisi Serdar Yavuz 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Yavuz'un 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Malatya Valisi Serdar Yavuz Mesajında;Gazilik; mukaddes değerler uğrunda, şehit olma arzusuyla en değerli varlığı olan canını ortaya koyarak mücadele ederken yaralanan kahramanlara verilen ve Milletimizin tarihi boyunca yaşattığı gaza ruhunun ifadesi olan bir unvandır.
Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış ve bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. 
Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Şehitler vatan uğruna nurlanan, gaziler de bu uğurda onurlanan kahramanlar ve şehitlerimizin emaneti olan değerlerin yaşatıcılarıdır. Ebediyete kadar anılacak bir şey varsa, milli değerlerimizi yaşatan şehitlerimiz ve gazilerimizdir.
Mukaddes vatanımız; varlığını milletimize adamış kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bu bilinç içerisinde, Devletimiz ve aziz milletimiz gazilerimizin hatırasını her daim canlı tutarak onları yad etmekte, gazilerimize ve onların ailelerine hak etmiş oldukları değeri verme gayretiyle daha iyi imkânların sunulması, sorunlarının ivedilikle çözülmesi noktasında büyük bir hassasiyet göstermektedir. 
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.