Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinden TEOG birincisine plaket

Muş'un Varto ilçesinde TEOG'da Türkiye birincisi olan Ezgi Beytaş'a Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu başkanı plaket verdi.Varto Pir Sultan Abdal kültür Derneği Yönetim Kurulu ve Alevi Bektaşi İnanç kurulu üyelerince...

Muş’un Varto ilçesinde TEOG’da Türkiye birincisi olan Ezgi Beytaş’a Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu başkanı plaket verdi.

Varto Pir Sultan Abdal kültür Derneği Yönetim Kurulu ve Alevi Bektaşi İnanç kurulu üyelerince TEOG’da birinci olan Ezgi Beytaş’a dernek binasında plaket verildi. Ezgi Beytaş’a plaket veren Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Akdağ, ”Çocuklarımızın başarıları hep bizi gururlandırmıştır. Bu sene Vartolu birçok öğrencimiz TEOG’da soruların tamamını yapmıştır. Bunlardan Ezgi Beytaş ablasının geçen seneki geleneğini bozmamış, başarısı Türkiye’de ve dünyada yaşayan Vartoluların gurur kaynağı olmuştur. 6 Haziran’da derneğimizde toplantısı düzenlendi. Alevi Bektaşi İnanç Kurulu erkanı dersleri anlatıldı. TEOG’da birinci gelen Ezgi Beytaş kızımızı köyünden alıp derneğimize getirdik. Başarı plaketini hem kendisine hem de şu an okulda olan ablasına takdim ettik. Ezgi ve Eda kızlarımızı ve bütün Vartolu gençlerimizi başarılarından dolayı kutluyoruz. Hızır her zaman yar ve yardımcıları olsun. Ayaklarına taş değmesin. Yolları aydınlık ve açık olsun. Bu çocuklarımız hem okulda hem de toplumda ezilmeden, özüne yabancılaştırılmadan, özgürce yaşamalı ve okumalıdırlar. Barış, kardeşlik, eşitlik, özgürlük hakları saklı olmalıdır. Onurlu ve insanca yaşamalı, bütün süreçlerde söz hakları olmalıdırlar.

Dolayısıyla dün karne alan bütün Vartolu öğrencilerimizi ve emeklerini çocuklarımız için esirgemeyen öğretmenlerimizi kutluyorum" dedi.

Bakmadan Geçme