405 öğrenci burs alıyor

Pütürge- Doğanyol Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç, vakıf olarak bu eğitim yılı için şu anda 403 üniversite, 2 Yüksek lisans olmak üzere 405 öğrenciye burs sağladıklarını belirterek, vakfın en büyük hedeflerinden birisinin Malatya ve İstanbul'da olmak üzere 2 tane öğrenci yurdu yapmak olduğunu kaydetti.

Pütürge- Doğanyol Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç, vakıf olarak bu eğitim yılı için şu anda 403 üniversite, 2 Yüksek lisans olmak üzere 405 öğrenciye burs sağladıklarını belirterek, vakfın en büyük hedeflerinden birisinin  Malatya ve  İstanbul’da olmak üzere 2 tane öğrenci yurdu yapmak olduğunu kaydetti.

-“Hatıraları önünde şükran ve minnetle anıyoruz”

Pütürge- Doğanyol Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç, “100. Yılını idrak ettiğimiz Cumhuriyetimizin, vatanımızın bütünlüğü milletimizin esenliği yarınlarımızın teminatı olan gençlerimiz ile birlikte nice 100 yılları kutlamak nasip olsun. Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçen başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitlerimize cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz. Hatıraları önünde şükran ve minnetle anıyoruz.” dedi.

-“405 öğrenciye burs veriyoruz, bu sayı artabilir”

2023 -2024 eğitim yılında burs verilen öğrencilerle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Pütürge- Doğanyol Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç, “2023-2024 Eğitim Öğretim yılında 403 Üniversite öğrencisi 2 Yüksek Lisans öğrencisine 25 Ekim itibariyle üniversite öğrencilerine 800 TL  Yüksek Lisans öğrencilerimize 1500 TL hesaplarına yatırılmıştır. Ancak mücbir sebeplerden dolayı başvuru olduğunda kayıtsız kalmayacağız dolayısıyla bu öğrenci sayısı artabilir.”

-“Malatya ve İstanbul’da öğrenci yurdu”

Tilbaç, vakıf yönetimi en önemli amaçlarından birisinin Malatya ve İstanbul’da birer öğrenci yurdunu yapmak olduğunu belirterek şöyle devam etti, “Pütürge Eğitim Vakfı olarak ilk hedefimiz geleceğimiz olan öğrencilerimize yurt sorununu çözmek için ilki Malatya’da, ikincisi İstanbul’da olmak üzere öğrenci yurdu yapma idealimiz devam etmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin arasında iletişimi sağlamak için  Pütürge ve Doğanyollu öğrencilerin Türkiye genelinde ilkokuldan itibaren öğrenci envanterini çıkarmak en büyük amaçlarımızdan biridir.”

Tilbaç, Pütürge, Doğanyol ve Malatya’ya hizmetleri olmuş isimlerin onure edilmesi ve hemşehri kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan vefa zamanı etkinliklerini düzenlediklerini de hatırlatarak, “Vakfımızın geçen yıl başlattığı ve depremle birlikte ara verdiği Vefa Zamanı etkinliğimiz devam edecektir.” dedi.

Pütürge- Doğanyol Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç, “Bizim için ve vakfımızın geleceği için çok önemli olan kubbedağı.com dijital gazetemizin Pütürge ve Doğanyol’da kültürel sanatsal ve günlük haberlere anında ulaşabileceğiniz bir platform oluşturmak için gayretimiz devam etmektedir" dedi.

Bakmadan Geçme