Acılı Ayran İsimli Sinema Filmi Arapgir'de Çekilecek

Malatya film festivalinde başından geçen talihsiz olaylardan yola çıktığı gerçek bir hikayeye dayanan 'Acılı Ayran' isimli sinema filminin senaryosunda bir çok sahne Arapgir'de geçiyor.

2024 yazında çekmeyi planladığımız Nesimi Çimen‘in torunu Mazlum Çimen’in oğlu dizi film müzikleri yapan müzisyen Saki Çimen‘in 2012 de en iyi film müziği ödülü aldığı Malatya film festivalinde başından geçen talihsiz olaylardan yola çıktığı gerçek bir hikayeye dayanan “Acılı Ayran“ isimli sinema filminin senaryosunda bir çok sahne Arapgir’de geçiyor. Proje tasarımı Saki Çimen’e ait olan hikayenin senaryosunu usta yazarlar Mehmet Kala ve Şeref Nokta kaleme aldı. Yönetmen koltuğunda ise ünlü yönetmen Bülent İşbilen oturuyor. 
22 yıldan uzun süredir Türkiye’nin en büyük yapım şirketi olan Ayyapım’da Yaprak Dökümü, Kara Para Aşk, Menajerimi Ara gibi dünya çapında çok izlenen projelerin idari yapımcısı Ali Demir’in kendi firması olan Tlight Production’ın imzasıyla yapımcılığını üstlendiği proje için tüm Malatya’nın sevdiği üç dönemdir Arapgir Belediye Başkanlığını başarılı bir şekilde yürüten Sayın Haluk Cömertoğlu’nu ziyaret ettiler.

Bakmadan Geçme