AK Partili Çalık: Sağlık çalışanlarımızın her zaman yanındayız

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'daki temasları kapsamında Malatya Tabipler Odasını ziyaret ederek, Emeksiz Caddesindeki esnafla bir araya geldi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Sağlık Personeline Döner Sermaye Ek Ödemesi Yönetmeliğinin geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayınlandığını belirterek, sağlık çalışanlarına bireysel iş yüküne bağlı teşvik ödemesi yapılacağını ve sağlık çalışanlarının her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Malatya Tabipler Odasını ziyaret ederek, Emeksiz Caddesindeki esnafla bir araya geldi.  
 
Öznur Çalık, kentteki temasları kapsamında ilk olarak Malatya Tabipler Odasını ziyaret ederek, Başkan Dr. Sezai Demirel ve yönetimiyle bir araya geldi.  Malatya Tabipler Odası Başkanı Dr. Sezai Demirel, ziyarette yaptığı konuşmada, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın sağlıkçı olması vesilesiyle her konuda yanlarında olduğunu söyledi.  
 
Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk ise Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıkladığı Sağlık Personeline Döner Sermaye Ek Ödemesi Yönetmeliği ile birlikte sağlıkçıların Cumhurbaşkanı nezdinde kıymetinin daha da arttığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  
 
Milletvekili Çalık, son 21 yılda sağlıkta çok büyük yatırımların gerçekleştirildiğini, Türkiye’nin yanı sıra Malatya’nın da sağlıktaki fiziksel şartlarını çok ciddi şekilde iyileştirdiklerini belirterek, “Malatya’nın sağlık turizminin başkenti olması hedefimiz var. Bununla alakalı İnönü Üniversitesi bünyesinde Turgut Özal Tıp Merkezi’nin fiziksel şartlarını iyileştirirken, orada inşa ettiğimiz Karaciğer Nakil Enstitüsü ve marka ismi Sezai Yılmaz hocamızın talebiyle kurduğumuz enstitü dünyanın en önemli merkezi. Lokomotifimiz Karaciğer Nakil Enstitüsü ve Turgut Özal Tıp Merkezi. Bunun yanında Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Turgut Özal Üniversitesi’yle akredite olarak hizmet veriyor. Tüm ilçelerimizde hastanelerimizi tamamladık.”

Çalık, Türkiye’nin sağlıkta 1 milyon 200 bin kahraman sağlık çalışanın hizmet verdiğini ifade ederek, Malatya’daki sağlık kadrosunun da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade etti. 

“Sağlık bizim için çok önemli bir devrimdi” diyen Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:
“En önemli devrimlerimizden birisi, sağlıkta yaptığımız devrimdi. Türkiye’deki insanlarımızın yüzde 99’unun sağlık hizmeti aldığı sistemi inşa ettik. Sağlık hizmeti alamayan bir tek vatandaşımız yok. Sağlıkta Şiddet Yasasını meclisten geçirdik. Her türlü şiddete karşıyız. Sağlıkçılarımıza her türlü şiddetin ortadan kaldırılması için yasal düzenlemelerimizi meclisten geçirdik. Sağlıkçılarımıza yönelik Döner Sermaye Ek Ödemesi Yönetmeliği Resmi Gazetede yayımlandı. Böylece sağlıkçıların yaşadığı performans yönetmeliği mefta oldu, kaldırıldı. Ödül ve teşvik esası yeni bir modele geçiyor, sunulan en küçük hizmetin karşılığını sağlıkçılarımız alacak. Sağlık çalışanlarımıza bireysel iş yüküne bağlı teşvik ödemesi yapılacak. AK Parti olarak bizler her zaman sağlık çalışanlarımızın yanındayız.”

Milletvekili Öznur Çalık, daha sonra Emeksiz Caddesindeki esnafları ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakmadan Geçme