Arapgir Belediyesi'nden İşçilerine Rekor Zam

Arapgir Belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu ve Malatya Belediye İş Sendikaları Şube Başkanı Osman Nuri Solmazgül'ün önderliğinde belediye işçilerimize yapılacak olan zam oranı duyuruldu.

Arapgir Belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu ve Malatya Belediye İş Sendikaları Şube Başkanı Osman Nuri Solmazgül’ün önderliğinde belediye işçilerimize yapılacak olan zam oranı duyuruldu.

Arapgir Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesin de işçiler enflasyona ezdirilmedi. 5 yıldır tüm personelinin daha iyi şartlarda çalışması için imkânlarını seferber eden Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, yüzde 90 oranında zamma imza attı.

Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, görev süresi boyunca personelinin maaş zammı ve sosyal haklardan en üst düzeyde faydalanmaları için tüm imkânlarını seferber ediyor. Çalışanın yanında olma tutumunu sergileyen Başkan Cömertoğlu, Belediye İş Sendikası ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında Belediyemiz bünyesinde çalışan işçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. İşçilerin zamlı maaşlarından bu ay yararlanacağı ve en düşük net maaşın 28 bin 250 lira, en yüksek net maaşın ise personelin yaptığı işin niteliğine göre 36 bin 750 lira olacağı öğrenildi. Öte yandan maaşlar haricinde sosyal yardımlara yüzde 100 ile yüzde 300 oranları arasında zam yapılmıştır.
İşçilerimiz Ramazan ve Kurban Bayramlarında 1000 TL ve çalışanlarımız çocuk sayısına göre 190,22 TL yardım alacaktır.

ÇALIŞANIMIZIN YANINDA OLDUK
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, işçi-memur ayrımı yapmadan tüm çalışanların yanında olmaya özen gösterdiklerini belirterek, “Bizim için personelimizin mutlu olması çok önemli. Sendika ile Arapgir Belediyesi iştirakleri arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında emekçimizin kazançlarını iyileştirerek hak ettikleri maaş zammını verdik. 
Çalışanlar mutluysa kendilerinin de mutlu olduğunu belirten Başkan Cömertoğlu, her fırsatta dile getirdiğim gibi çalışma arkadaşlarımızı kendi ailemiz gibi gördük ve onların mutlu olduğu bir ortamı oluşturmayı hedefledik. Onlar mutluysa biz de mutlu olduk. Doğal afetlerde, kar yağışlarında, altyapı ve yol çalışmalarında ve diğer tüm alanlarda mesai arkadaşlarımın nasıl çalıştığını, nasıl emek verdiğini her fırsatta bizzat gözlemledim. Yeni zamla birlikte işçimizin alacağı en düşük net ücret 28 bin 250 lira olmuştur. Tabii sorumluluk vesaire gibi hususlarla ve diğer yardımlarla ortalaması yükselmiş oluyor. İşçilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme