Bacanlı, 'Günlük 3 Bin 500 Kişiye İftar Yemeği Verilecek'

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2 bölgede kurulan iftar çadırlarında günlük 3 bin 500 kişiye iftar yemeği verilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı boyunca Eğitim ve Araştırma Hastanesi otoparkı  ve Kanalboyu’nda bulunan 100. Yıl Halk Kütüphanesi önünde kurulan çadırlarda Malatyalılara günlük  iftar yemeği verilecek.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlıkları tamamlanmış olan çadırlardan 100. Yıl Halk Kütüphanesi önünde kurulan çadırda basın mensuplarıyla bir araya gelen Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı yaptığı açıklamada,’’Vakıflar Genel Müdürlüğünün ilki 2022 yılında 25 ilimizde başlatılan, bu yıl ise 81 ilde Ramazan ayı boyunca açık olacak iftar sofralarıyla vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır’’dedi.
Bacanlı,’’ Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanında bulunan Malatya, Elazığ ve Tunceli illerindeki iftar proğramı hazırlıklarımız tamamlanmış olup Ramazan ayının ilk gününden itibaren; Malatya ilinde, Yeşilyurt İlçesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi otopark alanında 2 adet , Battalgazi İlçesi İl Halk Kütüphanesi  bahçesine 2 adet olmak üzere 4 adet iftar çadırında,Elazığ ilinde, Kültür Park Mamuretül Aziz salonunda,Tunceli İlinde, Munzur Üniversitesi Kampüs yemekhanesinde olmak üzere misafirlerimizi ağırlayacak olmanın tarifsiz mutluluğu içerisindeyiz. Ayrıca Ramazan ayı boyunca hafta sonlarında salon ve çadırlarımızda çocuklara yönelik çeşitli etkinlik ve aktiviteler yapılacaktır’’diye belirtti.
Deprem  sonrası yıkılan Söğütlü Cami’nin Emekliler parkının bulunduğu  alana müstakil bir cami olarak inşa edileceğini ve  Söğütlü Cami projesinin hazırlandığını belirten Bacanlı, Yeni Cami’de ise restorasyonun sürdüğünü ifade etti.

Bakmadan Geçme