Başkan Apohan'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Selim Apohan, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile bir mesaj yayımladı.

Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Selim Apohan, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile bir mesaj yayımladı.

Başkan Apohan Mesajlında; Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, yüzyıldır süregelen ve gelecek nice yüzyılların bilgiyi ışığa çeviren mimarları olan öğretmenlerimizin almış olduğu bu kutsal görevi layıkıyla yerine getireceklerine, genç nesillerin vatan sevgisi ve fikir hürriyetinin birer timsali olarak yetişmeleri için canla başla çalışacaklarına ve ülkemizi hedeflerine, çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracak yolda kararlılıkla yürüyeceklerine yürekten inanıyorum.

Öğretmenden yoksun bir millet henüz millet olma kabiliyetine erişememiştir. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakârlığı gösteren de öğretmenlerdir.

Başkan Apohan; Bu duygu ve düşüncelerle; başta 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul eden, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutsal görevi yerine getirirken şehit edilenleri, hayatını kaybeden tüm eğitim neferlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Emekli olan öğretmenlerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyor, sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.
 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme