Başkan Çınar, Öğretmenlerimiz Her Devrin Akil İnsanı ve Yol Göstericisidir

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Öğretmenlerimiz her devirde yaşadıkları toplumun âkil insanı, yol göstericisi, millî ve manevi değerlerinin taşıyıcısı konumundadır.' dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Öğretmenlerimiz her devirde yaşadıkları toplumun âkil insanı, yol göstericisi, millî ve manevi değerlerinin taşıyıcısı konumundadır.” dedi.
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar mesajında;  “İnsan yetiştirmeyi, aynı zamanda bir medeniyet inşasından farksız gören şuurla bizlere ve yarının sahiplerine müreffeh istikbalin kapılarını aralatacak yegâne anahtar öğretmenlerimizin elindedir. Öğretmenlik bilgisiyle öğreten, tecrübesiyle öğütleyen, uzak görüşlülüğüyle öneren, bunların yanında geleceği özveriyle hazırlayan bir meslektir. Bu sebepledir ki geleceğimizin teminatı evlatlarımıza emek veren her bir öğretmenimiz, milletimizin kıymetlisidir. Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen fakir düşecek, geride kalacaktır. Yarınların kilidini açacak anahtar öğretmenlerin elindedir. Milletimizin ulaşmış olduğu gelişmiş medeniyetler arasındaki saygın konum değerli öğretmenlerimizin çalışmaları ile mümkün olmuştur. Bir ülkenin geleceği, iyi eğitim veren öğretmenlerin elindedir.
En zor şartlarda dahi, ülkemizin her köşesine ulaşarak görevlerini aşkla yerine getiren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen tüm öğretmenlerimizin  24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. Bu vesile ile aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlıklı ömürler dilerken, görev başındaki tüm öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme