Başkan Şarlak, Mücbir Sebep ve Beton Fiyatları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halini 30 Nisan 2024'e uzatılması iş dünyasında sevinçle karşılandı.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, mücbir sebebin 5 aylığına uzatılmasını değerlendirerek “Depremden en fazla etkilenen illerin başında gelen Malatya’nın aralarında bulunduğu 4 il ve 2 ilçede mücbir sebep halinin kısa bir süreliğine de olsa uzatılmasının memnuniyet verici olduğunu ancak bu sürenin uzatılması noktasında başta iş dünyası olmak üzere Malatya milletvekillerimizin bölge esnafı için devreye girerek sürenin uzatılması noktasında girişimlerde bulunması en büyük arzumuzdur” dedi.

Başkan Şarlak “’Türkiye Yüzyılı’nda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde deprem bölgelerinin ayağa kalkması ile birlikte ülke ekonomisinin canlanacağı ve bölgede yaşayan insanların daha rahat bir hayat yaşaması için mutlaka Malatya’nın da aralarında bulunduğu Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde esnafa can suyu verecek projelerin hayata bir an önce geçirilmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Özellikle deprem bölgesinde konut satışlarının durması kredi oranlarının yüksekliğinden kaynaklandığını belirten Başkan Şarlak “Deprem bölgelerinde yaşam standartlarını yükseltmek ve bölgeden ayrılan insanların tekrar dönüşünü hızlandırmak adına, bu bölgelere özel kredi fırsatlarını ilk evim projesi gibi ilk defa ev alacaklara uygun şartlarda kredi verilmesinin önünün açılması gerekmektedir” dedi.

Beton fiyatlarının yoğun baskıya rağmen hala düşürülmediğini ifade eden Başkan Şarlak “Bu fiyatların aşağı çekilmesi ile birlikte tüm inşaat kalemleri bulunduğu konumdan aşağıya çekilecektir. Malatya esnafı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvenmektedir. Cumhurbaşkanımızın söylediği üzere “Fahiş Fiyat Uygulayan Hazır Beton Vurguncuları Bunun Bedelini Ödeyecek”  cümlesi bizler için çok önemlidir. Bu nedenle şehrin dinamikleri harekete geçmeli ve vurgunculardan hesap sorulmalıdır. Beton fiyatları makul seviyelere çekilmesi ile birlikte çevre illerle de ticaret yapılmasının önü açılacaktır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme