Bilimsenolfest Bilim ve Teknoloji Festivalinin Açılışı Törenle Yapıldı

Malatya Valiliği himayesinde, Malatya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla, Malatya İş Adamları ve Bilimsenol Platformu iş birliğinde düzenlenen 'Bilimsenolfest' Bilim ve Teknoloji Festivali'nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Malatya Valiliği himayesinde, Malatya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla, Malatya İş Adamları ve Bilimsenol Platformu iş birliğinde düzenlenen “Bilimsenolfest” Bilim ve Teknoloji Festivali’nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Törene Vali Hulusi Şahin, AK Parti Milletvekili Abdurrahman Babacan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Bilimsenol Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Emir Belli, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Hulusi Şahin, “Şu an üzerinde bulunduğumuz alanda çok sayıda çadır bulunmaktaydı. Burada insanlarımıza barınma hizmeti sunuyorduk. Bahtiyarım ki bugün bu sahada tekrar aslına rücu eden bir faaliyet yapılıyor ve Malatya yavaş yavaş normalleşiyor. Bu tür festivalleri ve etkinlikleri yıl sonunda özellikle TUBİTAK çerçevesinde okullarımız yapıyordu. Ama yine depremin ağır gündemi bu etkinlikleri yapma imkânını elimizden almıştı. O boşluğu MİAD’ın genç ve hareketli ekibi doldurmuş oldu. Böylece Malatya gündemi depremin ağır atmosferinden çıkıp bilimin aydınlık yolunda yeni bir gündem ile bugün buluştu. Bu fırsatı verdiği için MİAD’ın genç yöneticilerine ve paydaş kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmaların ardından Vali Şahin, The Patoloji Dergisinin yayınladığı Dünya Patolojisinde en etkin 100 isim arasında yer alan tek Türk Bilim İnsanı Doç. Dr. Pembe Oltulu’ya plaket takdim etti.

Bakmadan Geçme