Bu Fetih Bir Daha Asla Fethedilemeyecek Bir Simgedir

UDH Şehit ve Gazi Yakınları Dayanışma Derneği Genel başkanı Mehmet Zafer İstanbul'un Fethinin 567 inci yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

UDH Şehit ve Gazi Yakınları Dayanışma Derneği Genel başkanı Mehmet Zafer İstanbul’un Fethinin 567 inci yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.  
“İstanbul bir gün mutlaka fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan, ne güzel kumandan. Onun askerleri ne güzel askerlerdir “ sözü üzerine iki cihan serveri Hz Muhammed Aleyhisselamın övgüsüne mazhar olmak hayali her Osmanlı Padişahının en büyük arzusuydu. Her anne yeni doğan evladının kulağına bu övgüye mazhar olsun diye bu kutlu kelamı okudular.  Orta Asya’dan Ön Asya’ya  kaderin ilahi bir cilvesi olarak göç eden Türkler yeni bir medeniyetin meşalesini yakarak tarihe yön vermeye, yaşama şekil katmaya, sevgi,barış ve huzurun garantörü oldular “ diyen Başkan zafer , her dönemin tarih yazan tek milleti olmanın gururunu yaşadığımızı söyledi. 
 Türklerin hâkimiyetinin neticesi olarak adalet barışla, barış sevgiyle, sevgi mana ile mana da madde ile buluştuğunu ifade eden Başkan Zafer .”Övülmüş Türklerin hedefi dünya barışını tesis etmektir. Bunun için İstanbul, Belgrad ve Viyana fethedilmeliydi.  Bu kutlu dava, eşsiz övgüye mazhar olma hayali 12 yaşında Türk oğlu Türk, Devlet-i Aliye’nin çocuğu, Nizam-i Alem’in savunucusu Şehzade Mehmet hükümdar oluncaya kadar fethin hayalini, ilmi ve askeri hazırlıklarını tamamladı.  Üstün akıl, engin gönül ve sonsuz aşk üçlemesini hayata hakim kıldı.
Gaye güzeldi, gaye Allah’ın ve Resulü’nün dinini layıkıyla temsil etmekti ve netice elbette zaferdi. 29 Mayıs 1453’te Orta Çağ kapanıyor, Yeni Çağ açılıyordu. Türk’ün rönesansının zirveye ulaştığı gün doğuyordu. Karanlık yerini aydınlığa, zulüm adalete, taassub araştırmaya ve bilgiye dönüşüyordu. Bilge lider  Fatih’in bilge şehri İstanbul, dünyanın cazibe merkezi oluyordu.
Yüce Peygamberin övgüsüne mazhar olmuş ve Fethin baş mimamı olarak Fatih ünavanını almış   Fatih Sultan Mehmed Han Hazretlerini, Ali Kuşçu’yu, Ak Şemseddin’i, Molla Gürani’yi ve onun övülmüş askerlerini şükranla anıyorum.  İstanbul’un fethinin 567. Yıldönümünü iftiharla kutluyorum. Bu fetih  Türk milletine, İslam alemine ve insanlığa yeniden sonsuza kadar kutlu olsun” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme