Çakır'dan Maski'ye Ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili, Ahmet ÇAKIR, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek Genel Müdürü Sayın Ertan Mumcu'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AK Parti Malatya Milletvekili, Genel Merkez Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet ÇAKIR, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek Genel Müdürü Sayın Ertan Mumcu’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu: “İlimizin Altyapı Sorunlarına Yine Projeci Yaklaşımlarla Çözüm Bulacağız”
Malatya’da siyasal süreçler içerisinde il başkanlığı, belediye başkanlığı, büyükşehir belediye başkanlığı ve şimdi milletvekilliği görevini üstlenen Ahmet Çakır’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu: “Ahmet Başkanımızla, Malatya’mız için yaklaşık 9 yıl birlikte çalıştık. Sayın vekilimiz yereldeki sorumluluğunu genele taşıyarak büyük sorumluluklar aldı. Genel merkezde Doğu Anadolu Bölge koordinatörlüğü görevine getirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin ana kademesi ve bağlı kuruluşları ile 4.5 yılda Malatya’ya çok hızlı ve kalıcı altyapı ve üstyapı hizmetleri sundu. Bu hizmet sürecini devam ettireceğiz.Malatya’da 12 bin kilometreye yakın yol hattı, 11 bin 800 kilometrede içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattımız var. Bu hattın işletilmesi, revize edilmesi, yenilenmesi büyük maliyetler emeklere çabalar istiyor. Milletvekillerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkısıyla birlikte ilimizin altyapı sorunlarına yine projeci yaklaşımlarla çözüm bulacağız.  Bize ışık tutacak olanmaster planlarımızla her yıl yatırımcı olma özelliğimizi koruyacağız. Ziyaretleri ve sorunlarımıza olan ilgi ve akaları ve katkılarından dolayı sayın vekilimize çok teşekkür ediyorum. ”dedi. 
Milletvekili Ahmet Çakır: “MASKİ Çalışmaları Avrupa Standartlarında”
“Malatya’yı altyapısı ve üstyapısıyla yeniden inşa etmeye 2009 yılında başlamıştık. Bunun devamında 2014 yılında büyükşehir süreci ile birlikte MASKİ sadece merkezde değil Malatya’nın tamamında 12.300 kilometrekarelik bir alanda çalışmalar gerçekleştirdi. Avrupa standartlarında bir anlayışla kurumsallaşma yapısını tamamladı. Uzun yıllar sürecek stratejik planlarını hazırlayacak bir kurumsal yapıya kavuşmuş oldu.  MASKİ’nin çalışmalarıyla suyun denetimi kontrolü sağlıyor. Suyun kaynağından çıkıp musluktan akana kadar her noktada kalitesini kontrol eden her noktada analiz yapan bir kurum oldu. Şu anda Malatya merkez ve ilçelerde çok önemli bir yatırım süreci içerisinde. Merkezde, Kaptaj’dan çıkan suyun Malatya’nın her bölgesine sağlıklı bir şekilde ulaşır hale getirdi. Su kayıp kaçaklarıyla mücadelede gerçekleştirdiği çalışmalarla Türkiye’deki bütün su ve kanal idarelerine örnek gösterilen proje ve uygulamaları hayata geçirdi. Dolayısıyla ben bu tempo ile 4- 5 yıl içerisinde Malatya merkez başta olmak üzere bütün ilçelerinde çok iyi bir yönetim sistemi kurularak, belki de Avrupa standartlarının üzerinde bir şebeke ağının kurulacağına inanıyorum. MASKİ çevre ve insan sağlığını da önemsiyor. Bu noktada atıksularıAtıksu Arıtma Tesissisinde arıtarak doğaya kazandırıyor.  İlçelerin tamamında altyapı çalışmalarının yanı sıra atıksu arıtma tesisi inşa etmek için projelerini hazırlıyor. Bu noktada Genel Müdürümüz ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Bakmadan Geçme