Güneydoğu'da 6 ilin valisi değişti

Bakanlar Kurulunca hazırlanan Valiler Kararnamesiyle, Güneydoğu'daki 6 ilin valileri değişti. Diyarbakır'a atanan Kocaeli Valisi Hasan Bahri Güzeloğlu, heyecanını sosyal medya hesabında paylaştı. Bu arada Güzeloğlu ile Diyarbakır Valisi Aksoy ikinci kez yer değiştirdi.

Bakanlar Kurulunca hazırlanan Valiler Kararnamesiyle, Güneydoğu’daki 6 ilin valileri değişti. Diyarbakır’a atanan Kocaeli Valisi Hasan Bahri Güzeloğlu, heyecanını sosyal medya hesabında paylaştı. Bu arada Güzeloğlu ile Diyarbakır Valisi Aksoy ikinci kez yer değiştirdi.

Bakanlar Kurulunca hazırlanan Valiler Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararname ile Türkiye genelinde 40, Güneydoğu’da ise 6 ilin valileri değişti. Kararnameyle, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Kocaeli’ne, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise Diyarbakır Valiliğine atandı. Vali Aksoy ve Vali Güzeloğlu, 2010 yılında da Samsun ve Mersin valileri olarak yer değiştirmişlerdi. Vali Güzeloğlu, kararnamenin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır’a atanmasının heyecanını paylaştı. Güzeloğlu, “1 Ekim 2014’ten itibaren büyük bir onur ve sorumlulukla görev yaptığım Kocaeli Valiliğinden kadim kent Diyarbakır Valiliğine atandım. Bu onurlu ve sorumlu göreve bizleri layık gören Sayın Cumhurbaşkanım ve devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Rabbim mahcup eylemesin. Üç yıla yakın süre hizmet ettiğimiz Kocaelimizin güzel insanlarına bizlere olan güven ve sevgileri için çok teşekkür ediyorum. Diyarbakırlı aziz hemşehrilerime hizmet etme heyecanı içinde selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle” dedi.

Öte yandan, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz Afyonkarahisar Valiliğine, Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik Siirt Valiliğine, Şırnak Valisi Ali İhsan Su Mersin Valiliğine, Karabük Valisi Mehmet Aktaş Şırnak Valiliğine, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna Merkez Valiliğine, Adıyaman Valisi Abdullah Erin Şanlıurfa Valiliğine, İstanbul Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı Adıyaman Valiliğine, Kilis Valisi İsmail Çataklı İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına ve Merkez Valisi Mehmet Tekinarslan Kilis Valiliğine atandı.

Bakmadan Geçme