İstiklal Marşının, Bağımsızlığımızın Sembolüdür

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Milli Mücadele sonunda kazanılan zaferin milli şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı ile ölümsüzleştiğini belirten Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, mesajında şunları belirtti:

I. dünya savaşının ardından İstiklal Mücadelesi başlatan milletimiz, en zor şartlarda, var olma mücadelesi vermiştir. 

Türk milletinin özgür olmadan yaşayamayacağının en büyük kanıtı olan bu eşsiz mücadele sonunda kazanılan zafer, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı Milli Marşımız ile ölümsüzleştirilmiştir. 

Bağımsızlık ruhumuzun en iyi tercümanı olan İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda okunarak, gözyaşları ve coşkulu alkışlarla kabul edilmiştir.

Bizi tarih sahnesinden silmek isteyenlere, onca yokluk ve zorluğa rağmen, milletimiz tarafından verilen en güzel cevap niteliğindeki İstiklal Marşımız ile birlik ve beraberliğimizin temelleri olan ortak değerlerimiz de teminat altına alınmıştır.

Tüm dünyaya bu toprakların nasıl vatan haline geldiğini en iyi anlatan milli marşımız, nesilden nesile aktarılarak, milletimiz yaşadıkça istiklalimizin sembolü olarak kalacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin şanlı mücadelesini en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 98. yıl dönümünü kutluyor, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Bakmadan Geçme