Kazaları önlemenin ödemekten daha ucuz olduğu vurgusu

Malatya'nın Arguvan İlçesi'nde, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilerek, kazaları önlemenin ödemekten daha ucuz olduğu vurgulandı.

Malatya’nın Arguvan İlçesi’nde, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilerek, kazaları önlemenin ödemekten daha ucuz olduğu vurgulandı.

Arguvan Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi Salonu’nda öğretmen ve eğitim çalışmalarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Pandemi önlemleri çerçevesinde, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Uğur Atabay tarafından ilk temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. HES kodu kontrol edilerek risksiz olan öğretmenlerin katıldığı kursta pandemi kurallarına uyuldu.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı Uğur Atabay, okullarda kazaları önleyebilmek için kaza oluşabilecek küçük büyük tüm riskleri dile getirip, “Kazalara yol açabilecek tehlikeli durumlar bertaraf edilmeli. Eğer bertaraf edilemiyorsa en aza indirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.    Okullarda iş sağlığı ve güvenliği kültürü yaygınlaştırılarak,  okuldaki tüm bireylerin iş güvenliği ile ilgili bütün çalışmalara katılması gerektiğini vurgulayan Atabay, “Siz başkasının çocuklarına nasıl ilgi alaka gösterirseniz karşı tarafta da sizin çocuklarınıza aynı ilgi ve alakayı göstereceğini düşünerek davranılmalı. Mesela, okullarda merdivenlere kaydırmaz bant yapıştırılmalı. Merdiven korkuluklarına kaymayı engellemek için topuz veya kelepçe takılmalı. Zeminler silindikten sonra kayganlığı azaltmak için  hemen kurulanmalı. Islak bırakılmamalı. Kışın açık alandaki merdivenlere kaydırmaz halı serilmeli. Panolarımıza kaçak akım rölesi takılmalı. Ana panonun önüne yalıtımlı paspas serilmeli. Kısacası öğrencilerimizin başına gelebilecek her türlü kazayı önleyecek tedbirler alınması gerekir” şeklinde konuştu.

Atabay,  iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanabilmesi içinin "önlemek ödemekten daha ucuz olduğunu kavramak gerektiğini belirtti.

Bakmadan Geçme