Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi 'Bilimsenol Festivali'Ne Katıldı

Malatya'da gerçekleştirilen ve 10-11-12 Temmuz tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesinin arka tarafında bulunan 'Bilimsenol Festivali'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Malatya’da gerçekleştirilen ve 10-11-12 Temmuz tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesinin arka tarafında bulunan ‘Bilimsenol Festivali’nin açılış töreni gerçekleştirildi. 
Malatya Kent Konseyi Gençlik Merkezi festivale katıldı. ‘Bilimsenol Festivali’nde açmış olduğu stantta çocuklara ve gençlere yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. 
‘Bilimsenol Festivali’ne katılan paydaş kurumlar tarafından teknoloji, savunma sanayi, sıfır atık ve daha birçok uygulamalı bilim atölyeleri yer alıyor. 
Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ayşegül Babacan, “Bizlerde ‘Bilim sen Ol Festivali’nde stand açarak ‘Kendine ve Kentine Sahip Çık’ adı altında Malatya’da yaşadığımız depremi bir nebze olsun unutturmak için çocuklara ve gençlere yönelik birtakım etkinlikler gerçekleştirdik. Çocuklara ve gençlere yönelik yüz boyama, oyun, Malatya’mız ile ilgili kısa bilgi yarışması yaparak ödüller verdik. Konseyin gençlere yönelik yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler veriyoruz” dedi. 
Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi standını ziyaret eden Malatya AK Parti Milletvekili Abdurrahman Babacan gençlerle ve çocuklarla buluştu.  
Milletvekili Babacan: Yükselen bir gençlik profili oluşturmamız gerekir
Gençlere yönelik organizasyonları çok önemsediğini ifade eden Malatya AK Parti Milletvekili Abdurrahman Babacan, “Malatya’yı böyle festivallerle özellikle AR-GE, inovasyonla, gelişimle, bilimle, araştırmayla, teknolojiyle gençlerimizi geleceğe hazırlayacağız.  Sayın Cumhurbaşkanımızın sürekli söylemiş olduğu “Türkiye Yüzyılı” vizyonunun altını bizler ancak böyle etkinliklerle doldurabiliriz. 
Milletvekili Babacan, “Gençleri geleceğe hazırlayarak ve gelecekte de tam olarak böyle BilimSenOlFestivali, Teknofest gibi temele bunları alarak yükselen bir gençlik profili oluşturmamız gerekir. Malatya’nın alt yapısını bu şekil oluşturmak ve bizlerde bütün paydaşlar ile bunu entegre ederek Malatya’yı bölgenin lokomotifi yapmamız gerekir” dedi. 
Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından çocuklara ve gençlere yönelik oyunlara eşlik eden Milletvekili Babacan, gençlerle fotoğraf çektirdi. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya İş Adamları Derneği’nin (MİAD) katkılarıyla düzenlenen festivale ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katılarak, bilim ve teknoloji dünyasını keşfedecek ve düzenlenen çeşitli etkinlikle katılabilecek.

Bakmadan Geçme