Nevruz, Türk Dünyasının  Bir Kurtuluş Bayramıdır

Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet Zafer Nevruz Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet Zafer Nevruz Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 

Başkan Zafer, Ergenekon-Nevruz Bayramı’nın bir kurtuluş bayramı olduğunu, bütün türk halkı olarak son derece büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. 
Başkan Zafer yayımladığı yazılı mesajında bir milletin teşekkülünde dil, din tarih kadar geleneklerin de önemi olduğunu belirtti. “Hukukun dahi yetersiz kaldığı zamanlar olmuştur” diyen  Diriliş Hareketi Genelbaşkanı Mehmet Zafer, “Ancak gelenekler,görenekler ve atalarımızdan bizlere miras kalanlar  bizleri  ayakta tutmayı ve bir arada kalmayı  başarabilmiştir. İşte bu nedenledir ki, yıkıcı ve bölücü ideolojiler öncelikle milletin geleneklerini ortadan kaldırmaya çalışmışlardır ve çalışmaktadırlar. Geleneklerimiz, tarihini kesinlikle tespit edemediğimiz ve bilemediğimiz dönemlerden ,atadan oğula, kalmıştır” diyen Başkan Zafer “Kaynağı On iki Hayvanlı Türk Takviminden, millî destanlarımızdan, Türk tarihi ve kültüründen alan Nevrûz millî geleneklerimizden birisidir. Ebulgazi Bahadır Han'ın Şecere-i Türk'ünde naklettiği Ergenekon menkıbesi eski Çin kaynaklarının verdiği tarihi olayların bir yansımasıdır. Ergenekon destanı, 400 yıl dört tarafı yüksek dağlarla çevrili bir vadide kalan Türk'ün yaşama kavgasıdır. Atalarımız Ergenekon'dan bir bahar günü tekrar ata yurduna döndüğünde hürriyetini tekrar kazanmış ; dosta, düşmana Türk'ün var olduğunu tekrar duyurmuştur” dedi. 
Selçuklu ve Osmanlı Türk devletlerinde, devlet geleneklerinden, edebiyatta şairlerin nevruziyyelerine kadar Nevruz’un köklü bir gelenek olarak yaşadığını belirten Başkan Zafer “ Geçmişteki Ertuğrul Gazi’yi anma törenleri, Manisa Mesir şenlikleri Nevruz’da düzenlendiğini biliyoruz. Cumhuriyet’in ilk yıllarında da devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün katıldığı Nevrûz kutlamaları devlet töreni ile yapılmaktaydı” dedi.
Başkan Zafer  “1990 yılında bağımsızlıklarını ilân eden Türk Cumhuriyetlerinden Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycan ile Rusya Federasyonu bünyesindeki Tataristan 21 Mart Ergenekon/Nevrûz bayramını “millî bayram” olarak ilân etmişlerdir ve bugünün coşkuyla kutlanmasına büyük önem vermektedirler. Türk kültüründen, tarihinden kaynaklanan Ergenekon -Nevruz bayramı, her yönüyle Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş ananevi ve temeli 5 bin yıllık Türk tarihine dayalı millî bir bayramdır”  diyerek  “Türk ve İslâm âleminin 2020 Nevrûz Bayramını kutlar. Bu millî bayramının hayırlara vesile olmanı dilerim.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme