Su ürünleri avlanmasına ihale

Malatya Sultansuyu Baraj Gölünde su ürünleri avlanması ihale ila kiralanacak.

Malatya Sultansuyu Baraj Gölünde su ürünleri avlanması ihale ila kiralanacak.
Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, 
“Akçadağ İlçesi sınırları dahilinde bulunan Sultansuyu Baraj Gölünde mevcut bulunan balıklardan maksimum 6,7 ton/yıl'lık miktarını avlamak amacıyla kiralamak isteyen üreticilerimiz için 7 Nisan 2022 Perşembe günü saat 10:30'da Malatya Tarım ve Orman Müdürlüğü Karakavak hizmet binasının toplantı salonunda ihale düzenlenecektir” denildi. 
İhalenin yıllık tahmini kira bedeli 4 bin 252 TL'den az olmamak üzere pazarlık usulü ile tespit edilecek. İhale 5 yıllık süre için yapılacak. İhale sonucunda ihaleyi kazanacak şahıs veya şirket ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında kiralama sözleşmesi imzalanacak. İhale sonucu ortaya çıkacak olan kiralama bedeli yıllık peşin Malatya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığına (YİKOB) yatırılacak. İkinci ve izleyen yıllar kira bedelleri, Türkiye İstatistik Kurumunca kira artışının yapılacağı ayda yayımlanan Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksinin 12 aylık ortalamalara göre yüzde değişimi oranında artırılması suretiyle Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce tespit edilerek YİKOB tarafından tahsil edilecek.
Söz konusu ihaleye katılmak isteyen üreticiler, İdari ve Teknik Şartnameleri Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün, Yeşilyurt - Karakavak Mahallesinde bulunan idari binasından temin edebilecekler.

Bakmadan Geçme