Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Malatya Çalıştayı Gerçekleştirildi

Din eğitimi ve öğretimi hizmetlerinin etkin yürütülmesine yönelik çalışmalar kapsamında, çağın değişen koşullarına ayak uydurabilmek, sahadaki problemleri ve çözüm önerilerini tesbit edebilmek, çözüm önerilerini raporlaştırmak amacıyla İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Malatya Çalıştayı gerçekleştirildi.

Din eğitimi ve öğretimi hizmetlerinin etkin yürütülmesine yönelik çalışmalar kapsamında, çağın değişen koşullarına ayak uydurabilmek, sahadaki problemleri ve çözüm önerilerini tesbit edebilmek, çözüm önerilerini raporlaştırmak amacıyla  İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Malatya Çalıştayı gerçekleştirildi.
Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün himayelerinde gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Malatya Çalıştayına İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Akademisyenler, STK temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Çalıştay programı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması, Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye birincisi olan Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencimiz Ahmet Kinli’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterimi ve protokol konuşmaları ile devam etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Malatya’da 19 İmam Hatip Lisesinde 4 Bin 757, 47 İmam Hatip Ortaokulunda 6 Bin 427 öğrencimizin öğrenim gördüğünü belirterek, “Bu okullarımızda; niceliği ihmal etmeden niteliği merkeze alan bir anlayışla, geleceğimizin varisleri olan evlatlarımıza yaşayacakları çağın bilgisini vermeyi, becerilerini kazandırmayı hedeflemekteyiz. İnsanlığın barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu çağımızda, öğrencilerimizi milli, manevi ve ahlaki değerlere sahip, kendi kültürü ile bütünleşmiş, insanlığa huzuru ve barışı sağlama ideali ile yaşayan bireyler olarak yetişmelerini sağlamalıyız. Bugün burada; çağın değişen koşullarına ayak uydurmak, sahadaki problem ve çözüm önerilerini tesbit etmek amacıyla ‘Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi İl Çalıştayı’ düzenlemekteyiz. Gün boyu devam edecek çalıştayımızda; İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu, Temel Eğitim, Ortaöğretim olmak üzere 4 grup oluşturulacak ve gruplarımız 3 oturumda Genel Müdürlüğümüzce belirlenen din öğretimi ile ilgili güncel sorunları tartışacak ve çözüm önerilerini raporlaştıracaklar.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır’ın konuşmalarının ardından İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İlahiyat Fakültesi Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemil Oruç ve tüm STK temsilcileri adına Abdurrahman Taşkesen çalıştayın amacını ve içeriğini yansıtan konuşmalarını gerçekleştirdiler.
Programın ardından çalıştay oturumları gerçekleştirilerek, yapılan çalışmalar raporlandı.

Bakmadan Geçme