Uzayı Görme Hayalimize Kavuştuk

Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından Onbinkonutlar Konteyner Kenttin bahçesine kurulan teleskoplarla ilk kez ayı izleyen öğrenciler ve yetişkinler büyük bir heyecan yaşadı.

Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından Onbinkonutlar Konteyner Kenttin bahçesine kurulan teleskoplarla ilk kez ayı izleyen öğrenciler ve yetişkinler büyük bir heyecan yaşadı.

Çocuklar VR gözlükleriyle yaptıkları sanal ‘Ay’ yolculuğu sırasında farklı bir deneyimden geçerek unutulmaz anlar yaşadılar.
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından evleri yıkılan ya da ağır hasar alan ailelere tahsis edilen konteyner kentlerde kalan vatandaşların moral ve motivasyonlarını yükseltmek için sosyal ve kültürel faaliyetlere hız veren Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen ‘Teleskop ve VR Gözlüklerle Ayı İnceleme’ etkinliği bu kez Onbinkonutlar Konteyner Kentte kalan aileler ve çocuklarla buluşturuldu.
Yeşilyurt Kent Konseyi ekipleri tarafından konteyner kenttin bahçesine kurulan teleskopla uzayın derinliklerini keşfederek dolunayı izleyen konteyner kent sakinleri uzun kuyruklarla oluşturdu. 
Akşam saatlerinden itibaren görevliler nezaretinde sıraya giren çocuklar ve yetişkinler teleskoptan ayı gözlemleyerek farklı bir deneyim yaşadılar. Çocuklarla birlikte velilerin de ilgi odağı haline gelen etkinlikte veliler de çocukları ile birlikte ayı gözlemleme fırsatı buldu. 
Çocukları ve gençleri gelişen teknoloji ile tanıştırmak amacıyla etkinliklere VR gözlükleri de getirilirken, ay üzerinde sanal bir yolculuk yapan çocukların heyecanı ve mutluluğu görülmeye değerdi. VR gözlükleri ve entegre edildiği simülatörle tıpkı astronotlar gibi Ay’da yürümenin, yüzeyinde durmanın nasıl bir duygu olduğunu yaşayan çocuklar, defalarca sıraya girerek ayla ilgili heyecanlarını yatıştırmaya çalıştılar.
Etkinlikte çok eğlendiğini söyleyen Yiğit Karaman isimli bir çocuk, “ Özellikle VR gözlükleri çok eğlenceli, gerçek gibi, Yeşilyurt Belediyesine ve Yeşilyurt Kent Konseyine teşekkürler.” diye konuştu.
10 yaşındaki Halil İbrahim Deniz, 12 yaşındaki Ahmet Hamza Sağtaşçı ve 13 yaşındaki Miraç Önerci ise, ilk kez teleskopla ayı izlediklerini, farklı bir heyecan yaşadıklarını ifade ederken, VR gözlüklerle astronot gibi ayı gezmelerinden duydukları sevinci paylaştılar.
Düzenlenen etkinlikte çok farklı bilgiler öğrendiğini söyleyen 13 yaşındaki Nesibe Deniz, “ Hayatımda ilk kez teleskop ve VR gözlükle ayı, uzayı ve gezegenleri gördüm, bu imkânı bize sunan Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 Ay ve uzayı izleme hayaline ulaştığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Muhammed Sait Engin isimli bir çocuk ise, “ Ay ve uzayı görmek benim çocukluk hayalimdi, buna kavuştuğum için inanılmaz heyecanlandım ve mutlu oldum. İlk kez teleskoba baktım, vr gözlükle ayda yürüdüm. Çok güzel anlar yaşadım. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme