Vali Ersin Yazıcı'dan Öğretmenler Günü Mesajı

Malatya Valisi Ersin Yazıcı 24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.

24 Kasım 1928 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği ünvanının verilişinin yıl dönümü olan bu anlamlı günü “Öğretmenler Günü” olarak kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, millî ve manevî değerlerimizi öğreten, çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ulaştıran öğretmenlerimiz, bedeli hiçbir maddî karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve özel bir mesleği icra etmektedir.
Nitekim, Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK; “Bir millet kültür ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin sürekli sonuçlar vermesi, ancak kültür ordusunun varlığına bağlıdır. Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” Veciz sözleriyle, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak öğretmenlerin ne denli bir öneme haiz olduğuna işaret etmiştir.
Öğretmenlerimiz milletimizin yaşadığı her olayda ve her durumda mevcut sorunlar karşısında sağduyulu bakış açısıyla çözümün bir parçası olmuştur. Ülkemizi olumsuz etkileyen deprem sürecinde öğretmenlerimiz; sosyal destek ekiplerinde, yardım çalışmalarında ön saflarda yer almıştır. Öte yandan uzaktan eğitim çalışmaları ile öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmaması noktasında da çaba göstererek bu sürecin isimsiz kahramanları olmuşlardır. 
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.”

  
Ersin YAZICI
                                                                                      Malatya Valisi

Bakmadan Geçme