Yeni dönemde de Şube Başkanı Av. Umut Yalçın

Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise sayılı sivil toplum kuruluşlarından olan Türk Kızılay'ın ülke genelindeki şubeleri Olağan Genel Kurullarını yapmaya başladı.

Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı sivil toplum kuruluşlarından olan Türk Kızılay’ın ülke genelindeki şubeleri Olağan Genel Kurullarını yapmaya başladı. Bunlardan biri de Türk Kızılay Malatya Şubesi oldu. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın da katıldığı Genel Kurul’da mevcut Şube Başkanı Av. Umut Yalçın güven tazeledi

Malatya Şubesi Olağan Genel Kurulu’na Genel Başkan Dr. Kerem Kınık’ın yanı sıra Genel Sekreter Hüseyin Can, Denetim Kurulu Raportörü ve Genç Kızılay Başkanı Emre Koç katıldı. Bu önemli günde Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve yerel yöneticiler Kızılaycıları yalnız bırakmadı. Büyük bir katılım ve destekle gerçekleşen Genel Kurulda mevcut Şube Başkanı Av. Umut Yalçın güven tazeledi. Yalçın, önümüzdeki 3 yıl da Kızılay’ın şube başkanlığı görevini yürütecek. Şubenin Yönetim Kurulu ise Gazal Karalı, Selen Kaya, Narin Narin, Abuzer Ay, Ramazan Soylu, Şükrü Özmarasalı, Ömer İnan, Mehmet Şahin, Akif Özbildirici ve Necmettin Zaif isimlerinden oluştu.

Programa katılan Genel Başkan Kınık, yaptığı konuşmada, “Zor zamanlarda kurulmuş bir cemiyet olarak milletimizin olağanüstü şartlara hazırlanması için çalışmalar yürütüyoruz.” dedi. Güçlü Türkiye Güçlü Kızılay reform sürecini tamamlama yolunda ilerlediklerini söyleyen Kınık, şöyle devam etti: “Olumsuz şartlara yönelik dayanıklılığımızı arttırmak için çalışmamız gerekiyor. Bunun için mottomuzu Güçlü Kızılay Güçlü Toplum olarak belirledik. Bu kapsamda girişimcilik eğitimleri vereceğiz. Vatandaşlarımızın üretim yapmalarını sağlayacağız. Teşvik ve fonlarla destekleyeceğiz. Üretime katkı sağlayacak projelerimizden birisi de Malatya’daki vagon fabrikasının Afet Barınma Sistemleri fabrikası olarak hayata geçmesi. Milli afet barınma stokları oluşturacağız. İkinci olarak da Malatya Lojistik Köyü kuracağız. Üretilen ürünlerin hızlı pazarlanması ve hammaddelerin ucuz teminini buradan yapacağız. Dolayısıyla Malatya ticaretine katkı sağlayacağız. Gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik de pek çok projemiz var.”

Türk Kızılay Malatya Şubesi yeni yönetim kuruluna da başarılar dileyen ve güzel çalışmalara imza atılacağına inandığını belirten Kınık, Genel Merkez olarak her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Göreve geldikleri günden bugüne yapılan bağış miktarını 7 buçuk milyona liraya ulaştırdıklarını belirten Av. Umut Yalçın da bağışların artmasıyla birlikte yapılan yardım miktarını ve çeşitlerini çoğalttıklarını söyledi. Eski yönetimine de teşekkürlerini ifade eden Yalçın, Malatya’da çok daha güzel çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Bakmadan Geçme